FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,562
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre aspic

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Despre aspic

 Q:   Intreaba despre Despre aspic       
Despre aspic Aspicul este un semipreparat din substante gelatinoase (oase si cartilage) care pe langa gust are si un aspect frumos. Se prepara cu o zi doua inainte de a fi servit. Pentru a se desprinde mai usor, se aseaza forma in care este inchegat sub un jet de apa fierbinte, timp de 2—3 secunde.

Cu aspic se pot imbraca :
un pateu de ficat, oua umplute, diferite salate etc. Deosebit de aspectuoase sunt diferitele gustari care se garnisesc cu aspic tocat sau taiat in cubulete.

Cantitatile necesare :
2 kg oase de vitel (in lipsa, de vaca), 1/2 kg soric de porc, 200 g carne slaba de vaca, 3 albusuri, 150 g legume, 20 g otet, 50 g vin, 100 ml apa, boabe de piper sau frunze de tarhon.

Intr-o oala de 3-4 kg se aseaza oasele (incheieturi sparte in bucati) si soric de porc bine spalat si oparit in prealabil. Se umple oala cu apa si se lasa sa fiarba la un foc potrivit doua ore, dupa care se adauga zarzavatul curatat si spalat, sarea si piperul. Se continua fierberea la un foc moale pana ce lichidul este suficient de legat, cand se trage de pe foc, se strecoara si se limpezeste.

Limpezirea aspicului se face intr-un vas de 3 kg unde se aseaza carnea de vaca tocata, albusurile de ou, otetul, vinul si apa rece. Se toarna apoi peste acest amestec zeama calduta de oase, care a fost strecurata. Se potriveste de sare si se mai adauga cateva fire de tarhon, care da un gust placut.

Se aseaza din nou oala pe masina unde se lasa sa fiarba la un foc slab. Se bate continuu cu telul pana ce incepe sa fiarba in clocote mici. Acest lichid nu trebuie sa fiarba prea tare, caci albusurile s-ar inchega repede si nu ar mai ajuta la limpezirea aspicului.

Se recomanda ca la inceputul fierberii, sa se desprinda usor, cu o lingura de lemn, albusul si carnea, pentru a nu se lipi de fundul oalei si sa se ridice la suprafata. Se lasa sa mai fiarba pana ce se incheaga bine. Pentru a controla aspicul daca este suficient de legat se ia o picatura intre degete si cand se simte ca este bine cleioasa, se trage vasul de pe foc.

Se ridica spuma caci lichidul trebuie sa apara complet limpezit. Zeama se strecoara fierbinte printr-o carpa deasa, udata cu apa rece si bine stoarsa.

sursa imaginii : flickr.com


Tag-uri: aspic, vitel, oase, vaca



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :