Statistics:
Visits: 721 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crap, sau alt peste, sarbesc
Q: | Intreaba despre Crap, sau alt peste, sarbesc |
Ingrediente:
1 kg peşte, 200 ml ulei, 1/2 kg ceapă, 1 kg cartofi, 1/2 kg ardei gras, 100 g bulion, 100 ml vin, 2 fire cimbru, 1 legătură pătrunjel, 1 g piper, boia, zeamă de peşte, sare.
Mod de preparare:
După ce se curăţă şi se spală, se taie crapul (sau orice alt fel de peşte) în felii care se prăjesc în ulei bine încins, pană capătă culoare aurie. In acelaşi ulei se prăjesc cartofii tăiaţi în cuburi mici. După cartofi se prăjesc ardeii graşi tăiaţi felii, ceapa tocată mărunt, la care se adaugă bulio¬nul, vinul,puţină boia de ardei, cimbru, pătrunjel, sare şi zeamă de peşte sau de oase de peste (în cantitate mică ca să nu se subţieze sosul prea mult).
Peştele, cartofii, ardeii graşi şi ceapa se prăjesc numai cat să se rumenească.
Se ia o tavă în'care se pun întîi cartofii, apoi ardeii graşi, sosul cu ceapă, iar deasupra se aranjează peştele. Peste bucăţile de peşte se pun felii de roşii şi se introduce tava în cuptor, lăsînd să dea bine în fiert pană ce sosul scade suficient, iar crapul se rumeneşte. Se serveşte cald sau rece.
1 kg peşte, 200 ml ulei, 1/2 kg ceapă, 1 kg cartofi, 1/2 kg ardei gras, 100 g bulion, 100 ml vin, 2 fire cimbru, 1 legătură pătrunjel, 1 g piper, boia, zeamă de peşte, sare.
Mod de preparare:
După ce se curăţă şi se spală, se taie crapul (sau orice alt fel de peşte) în felii care se prăjesc în ulei bine încins, pană capătă culoare aurie. In acelaşi ulei se prăjesc cartofii tăiaţi în cuburi mici. După cartofi se prăjesc ardeii graşi tăiaţi felii, ceapa tocată mărunt, la care se adaugă bulio¬nul, vinul,puţină boia de ardei, cimbru, pătrunjel, sare şi zeamă de peşte sau de oase de peste (în cantitate mică ca să nu se subţieze sosul prea mult).
Peştele, cartofii, ardeii graşi şi ceapa se prăjesc numai cat să se rumenească.
Se ia o tavă în'care se pun întîi cartofii, apoi ardeii graşi, sosul cu ceapă, iar deasupra se aranjează peştele. Peste bucăţile de peşte se pun felii de roşii şi se introduce tava în cuptor, lăsînd să dea bine în fiert pană ce sosul scade suficient, iar crapul se rumeneşte. Se serveşte cald sau rece.
Tag-uri: peste, ceapa, ardei gras, bulion |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :