Statistics:
Visits: 867 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Smaren bucovinean
Q: | Intreaba despre Smaren bucovinean |
Ingrediente:
Ouă 6 buc, făină 450 g, zahăr tos 100 g, unt 50 g, lapte 700 ml. ulei 175 g, sirop de zmeură 200 ml, sare.
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul tos, untul topit, făina, sarea şi laptele pană ce se obţine o pastă omogenă. Se adaugă albuşurile bătute spumă, amestecandu-se uşor. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat şi se rumeneşte în ulei pe ambele părţi. Se aşează pe un platou fără a pune bucăţile una peste alta, pentru a nu se turti. Se mănancă numai calde, cu sirop de zmeură.
Ouă 6 buc, făină 450 g, zahăr tos 100 g, unt 50 g, lapte 700 ml. ulei 175 g, sirop de zmeură 200 ml, sare.
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul tos, untul topit, făina, sarea şi laptele pană ce se obţine o pastă omogenă. Se adaugă albuşurile bătute spumă, amestecandu-se uşor. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat şi se rumeneşte în ulei pe ambele părţi. Se aşează pe un platou fără a pune bucăţile una peste alta, pentru a nu se turti. Se mănancă numai calde, cu sirop de zmeură.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :