Statistics:
Visits: 907 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cotlet de porc sau de vitel cu sos picant
Q: | Intreaba despre Cotlet de porc sau de vitel cu sos picant |
Ingrediente
600-900 g carne, 50 g faina, sare.
Pentru sos:
50 ml ulei sau untura, 1 ceapa, 1 lingura de faina, 100 ml suc de rosii sau 1 lingura de bulion, 1 lingurita de mustar, 100-200 ml vin, sare, piper, cimbru, 1 foaie de dafin, 300 g castraveciori murati.
Mod de preparare
Se pregateste cotletul ca in reteta precedenta, dupa care se pune in sos picant pregatit astfel:
ceapa se taie in felii subtiri si se caleste in ulei, la care se adauga faina si dupa ce s-au rumenit putin se adauga bulion sau suc de rosii si se stinge cu apa sau cu supa de oase (300—400 ml lichid) si cu vinul.
Apoi se adauga castraveciorii curatati de coaja si de seminte si taiati mai marunt decat boabele de piper sau rasi pe razatoarea mica. Se adauga si mirodeniile, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba 10—15 min.
Daca sosul este prea gros se dilueaza cu apa sau cu supa de oase si se mai da intr-un clocot, dupa care se strecoara peste bucatile de cotlet prajite. Se servesc cu cartofi fierti natur, presarati cu patrunjel verde pe deasupra.
600-900 g carne, 50 g faina, sare.
Pentru sos:
50 ml ulei sau untura, 1 ceapa, 1 lingura de faina, 100 ml suc de rosii sau 1 lingura de bulion, 1 lingurita de mustar, 100-200 ml vin, sare, piper, cimbru, 1 foaie de dafin, 300 g castraveciori murati.
Mod de preparare
Se pregateste cotletul ca in reteta precedenta, dupa care se pune in sos picant pregatit astfel:
ceapa se taie in felii subtiri si se caleste in ulei, la care se adauga faina si dupa ce s-au rumenit putin se adauga bulion sau suc de rosii si se stinge cu apa sau cu supa de oase (300—400 ml lichid) si cu vinul.
Apoi se adauga castraveciorii curatati de coaja si de seminte si taiati mai marunt decat boabele de piper sau rasi pe razatoarea mica. Se adauga si mirodeniile, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba 10—15 min.
Daca sosul este prea gros se dilueaza cu apa sau cu supa de oase si se mai da intr-un clocot, dupa care se strecoara peste bucatile de cotlet prajite. Se servesc cu cartofi fierti natur, presarati cu patrunjel verde pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :