FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,251
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Compot de caise

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Compot de caise

 Q:   Intreaba despre Compot de caise       
Compot de caiseSe aleg caise neatinse, frumoase, coapte, dar tari si nu prea mari. Pentru compot, caisele se pot folosi atat curatate cat si necuratate, intregi sau jumatati, dupa dorinta.

Compotul din caise curatate este insa mai aspectuos, siropul mai limpede si deschis la culoare, pe cand cel cu caisele necuratate are un sirop mai tulbure si mai inchis la culoare. Modul lor de preparare este acelasi, la fel gustul si substantele hranitoare nu se deosebesc.

Caisele se spala, se scurg de apa, se curata de coaja (sau nu) si se aseaza in borcanele bine spalate si uscate, intregi sau jumatati. Cand fructele se folosesc intregi, compotul are un gust mai bun si un parfum amarui de sambure, insa incap mai putine.

Dupa ce s-au asezat caisele in borcane, se toarna siropul caldut, se mai adauga apa calda daca este cazul, se inchide si se aseaza la sterilizat. Timpul de sterilizare este de 8 minute la borcanele Wek si 12 minute la borcanele obisnuite.


Tag-uri: compot, caise, sterilizare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 22 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :