Statistics:
Visits: 1,256 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Compot de caise
Q: | Intreaba despre Compot de caise |
Se aleg caise neatinse, frumoase, coapte, dar tari si nu prea mari. Pentru compot, caisele se pot folosi atat curatate cat si necuratate, intregi sau jumatati, dupa dorinta.
Compotul din caise curatate este insa mai aspectuos, siropul mai limpede si deschis la culoare, pe cand cel cu caisele necuratate are un sirop mai tulbure si mai inchis la culoare. Modul lor de preparare este acelasi, la fel gustul si substantele hranitoare nu se deosebesc.
Caisele se spala, se scurg de apa, se curata de coaja (sau nu) si se aseaza in borcanele bine spalate si uscate, intregi sau jumatati. Cand fructele se folosesc intregi, compotul are un gust mai bun si un parfum amarui de sambure, insa incap mai putine.
Dupa ce s-au asezat caisele in borcane, se toarna siropul caldut, se mai adauga apa calda daca este cazul, se inchide si se aseaza la sterilizat. Timpul de sterilizare este de 8 minute la borcanele Wek si 12 minute la borcanele obisnuite.
Compotul din caise curatate este insa mai aspectuos, siropul mai limpede si deschis la culoare, pe cand cel cu caisele necuratate are un sirop mai tulbure si mai inchis la culoare. Modul lor de preparare este acelasi, la fel gustul si substantele hranitoare nu se deosebesc.
Caisele se spala, se scurg de apa, se curata de coaja (sau nu) si se aseaza in borcanele bine spalate si uscate, intregi sau jumatati. Cand fructele se folosesc intregi, compotul are un gust mai bun si un parfum amarui de sambure, insa incap mai putine.
Dupa ce s-au asezat caisele in borcane, se toarna siropul caldut, se mai adauga apa calda daca este cazul, se inchide si se aseaza la sterilizat. Timpul de sterilizare este de 8 minute la borcanele Wek si 12 minute la borcanele obisnuite.
Tag-uri: compot, caise, sterilizare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :