Statistics:
Visits: 1,009 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi gratinati V
Q: | Intreaba despre Cartofi gratinati V |
Ingrediente :
Cartofi 1,5 kg, făină 50 g, unt 100 g, lapte 300 ml, caşcaval 150 g, ouă 8 buc, pesmet 25 g, piper,sare.
Mod de preparare :
Cartofii se fierb în coajă, se curăţa şi se taie felii, ca pentru salată şi se amestecă uşor cu patru ouă fierte şi tăiate felii. Din 50 g unt, făină şi lapte se prepară un sos alb în care se pun 100 g caşcaval ras, se fierbe cîteva minute, apoi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se adaugă restul de patru ouă bătute bine şi se condimentează cu piper şi sare. se aşează cartofii într-un vas şi se toarnă sosul peste cartofi. Pe deasupra se presară restul de caşcaval ras, se pun bucăţi de unt şi se baga vasul la cuptor pentru gratinare.
Cartofi 1,5 kg, făină 50 g, unt 100 g, lapte 300 ml, caşcaval 150 g, ouă 8 buc, pesmet 25 g, piper,sare.
Mod de preparare :
Cartofii se fierb în coajă, se curăţa şi se taie felii, ca pentru salată şi se amestecă uşor cu patru ouă fierte şi tăiate felii. Din 50 g unt, făină şi lapte se prepară un sos alb în care se pun 100 g caşcaval ras, se fierbe cîteva minute, apoi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se adaugă restul de patru ouă bătute bine şi se condimentează cu piper şi sare. se aşează cartofii într-un vas şi se toarnă sosul peste cartofi. Pe deasupra se presară restul de caşcaval ras, se pun bucăţi de unt şi se baga vasul la cuptor pentru gratinare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :