Statistics:
Visits: 967 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi gratinati IV
Q: | Intreaba despre Cartofi gratinati IV |
Ingrediente :
Cartofi 1,5 kg, ouă 5 buc, făină 50 g, unt 100 g, lapte 230 ml, smântână 200 g, sare.
Mod de preparare :
Cartofii se spală ÅŸi se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă ÅŸi se taie felii. Se înfierbantă 50 g unt, se adaugă făina, se căÂleÅŸte, se stinge cu lapte, se amestecă bine ÅŸi se fierbe circa 5min. Se ia vasul de pe foc ÅŸi se amestecă sosul cu smântână, se toarÂnă peste cartofi ÅŸi se amestecă uÅŸor. Ouăle se fierb, se curăţă ÅŸi se taie felii. Se unge cu unt un vas de cuptor, se aÅŸază o jumătate din cantitatea de cartofi cu sos, se acoperă cu felii de ou, se aseaza restul de cartofi in sos, se pun pe deasupra bucăţi de unt ÅŸi se baga vasul ia cuptor pentru gratinare. Se consumă calzi ÅŸi se servesc direct din vasul de cuptor.
Cartofi 1,5 kg, ouă 5 buc, făină 50 g, unt 100 g, lapte 230 ml, smântână 200 g, sare.
Mod de preparare :
Cartofii se spală ÅŸi se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă ÅŸi se taie felii. Se înfierbantă 50 g unt, se adaugă făina, se căÂleÅŸte, se stinge cu lapte, se amestecă bine ÅŸi se fierbe circa 5min. Se ia vasul de pe foc ÅŸi se amestecă sosul cu smântână, se toarÂnă peste cartofi ÅŸi se amestecă uÅŸor. Ouăle se fierb, se curăţă ÅŸi se taie felii. Se unge cu unt un vas de cuptor, se aÅŸază o jumătate din cantitatea de cartofi cu sos, se acoperă cu felii de ou, se aseaza restul de cartofi in sos, se pun pe deasupra bucăţi de unt ÅŸi se baga vasul ia cuptor pentru gratinare. Se consumă calzi ÅŸi se servesc direct din vasul de cuptor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :