Statistics:
Visits: 783 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Cartofi cu ciuperci |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 1 kg cartofi, 100 g ceapă, 200 g ciuperci, 100 ml ulei, cateva boabe de piper, 1 foaie de, dafin, 2-3 roşii, 1 legătură de pătrunjel, sare şi piper pisat.
Mod de prepapare
Se curăţă ciupercile, se spală, se taie în felii subţiri şi se stropesc cu zeamă de lămaie ca să nu se înnegrească.
Intre timp, se curăţă cartofii ÅŸi ceapa. Cartofii se taie în bucăţi mici, se spală ÅŸi se zvantă într-un ÅŸervet, se sărează ÅŸi se călesc, pe rand, în ulei bine încins, numai cat să se rumenească puÅ£in. In uleiul rămas se prăjeÅŸte ceapa tăiată mărunt ÅŸi cand începe să se rumenească se adaugă ciupercile Å Ÿi se călesc împreună 10-15 min, după care se stinge cu apă caldă ÅŸi se adaugă cartofii rumeniÅ£i mai înainte, piper, foaia de dafin, sare ÅŸi se fierb pană cand cartofii sunt gata. Deasupra mancării se pun cateva roÅŸii tăiate felii ÅŸi se introduce în cuptor pentru 10-15 min, să se rumenească puÅ£in deasupra. După gust, înainte de a se introduce în cuptor, se mai poate adăuga puÅ£in vin si usturoi pisat.
Se servesc presăraţi deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Pentru 6 porţii: 1 kg cartofi, 100 g ceapă, 200 g ciuperci, 100 ml ulei, cateva boabe de piper, 1 foaie de, dafin, 2-3 roşii, 1 legătură de pătrunjel, sare şi piper pisat.
Mod de prepapare
Se curăţă ciupercile, se spală, se taie în felii subţiri şi se stropesc cu zeamă de lămaie ca să nu se înnegrească.
Intre timp, se curăţă cartofii ÅŸi ceapa. Cartofii se taie în bucăţi mici, se spală ÅŸi se zvantă într-un ÅŸervet, se sărează ÅŸi se călesc, pe rand, în ulei bine încins, numai cat să se rumenească puÅ£in. In uleiul rămas se prăjeÅŸte ceapa tăiată mărunt ÅŸi cand începe să se rumenească se adaugă ciupercile Å Ÿi se călesc împreună 10-15 min, după care se stinge cu apă caldă ÅŸi se adaugă cartofii rumeniÅ£i mai înainte, piper, foaia de dafin, sare ÅŸi se fierb pană cand cartofii sunt gata. Deasupra mancării se pun cateva roÅŸii tăiate felii ÅŸi se introduce în cuptor pentru 10-15 min, să se rumenească puÅ£in deasupra. După gust, înainte de a se introduce în cuptor, se mai poate adăuga puÅ£in vin si usturoi pisat.
Se servesc presăraţi deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :