Statistics:
Visits: 1,070 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi frantuzesti cu smantana
Q: | Intreaba despre Cartofi frantuzesti cu smantana |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 600 g cartofi, 4 ouă fierte, 200 g smantană, 2 ouă, 100 g unt, 200 g caşcaval ras, sare.
Mod de prepapare
Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, cu apă caldă şi sare. După ce s-au fiert se curăţă de coajă şi se taie în felii. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se aşază un strat de felii de cartofi, un strat de felii de ouă fierte, cate puţină smantana şi caşcaval ras. Apoi se repetă aceleaşi straturi de componente. Pe ultimul strat, care trebuie să fie de cartofi, se toarnă restul de smantana bătută cu ouă, se presară cu restul de caşcaval ras, se stropeşte cu restul de unt topit şi se introduce compoziţia în cuptor să se gratineze.
Pentru 6 porţii: 600 g cartofi, 4 ouă fierte, 200 g smantană, 2 ouă, 100 g unt, 200 g caşcaval ras, sare.
Mod de prepapare
Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, cu apă caldă şi sare. După ce s-au fiert se curăţă de coajă şi se taie în felii. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se aşază un strat de felii de cartofi, un strat de felii de ouă fierte, cate puţină smantana şi caşcaval ras. Apoi se repetă aceleaşi straturi de componente. Pe ultimul strat, care trebuie să fie de cartofi, se toarnă restul de smantana bătută cu ouă, se presară cu restul de caşcaval ras, se stropeşte cu restul de unt topit şi se introduce compoziţia în cuptor să se gratineze.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :