Statistics:
Visits: 875 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi frantuzesti
Q: | Intreaba despre Cartofi frantuzesti |
Ingrediente :
Cartofi 1,5 kg, unt 100 g, făiÂnă 50 g, lapte 100 ml,smantana 300 g, caÅŸcaval 150 g, ouă 6 buc, sare.
Mod de preparare :
Cartofii se spală şi se pun la fiert cu apă şi sare. După ce au fiert, se scurg, se curăţă şi se taie felii. Se înfierbîntă 50 g unt, se adaugă făina, se căleşte, se stinge cu lapte, se adaugă smantana şi 100 g caşcaval ras şi se potriveşte gustul de sare. Ouăle se fierb, se curăţă şi se taie felii. Se unge cu unt un vas de cuptor, se aşează un strat de cartofi, apoi un rand de felii de ou, al doilea strat de cartofi şi al doilea rand de felii de ou, iar la urmă restul cartofilor. Pe deasupra se toarnă sosul, se presara cu restul de caşcaval şi se baga vasul la cuptor pentru gratinare.
Cartofi 1,5 kg, unt 100 g, făiÂnă 50 g, lapte 100 ml,smantana 300 g, caÅŸcaval 150 g, ouă 6 buc, sare.
Mod de preparare :
Cartofii se spală şi se pun la fiert cu apă şi sare. După ce au fiert, se scurg, se curăţă şi se taie felii. Se înfierbîntă 50 g unt, se adaugă făina, se căleşte, se stinge cu lapte, se adaugă smantana şi 100 g caşcaval ras şi se potriveşte gustul de sare. Ouăle se fierb, se curăţă şi se taie felii. Se unge cu unt un vas de cuptor, se aşează un strat de cartofi, apoi un rand de felii de ou, al doilea strat de cartofi şi al doilea rand de felii de ou, iar la urmă restul cartofilor. Pe deasupra se toarnă sosul, se presara cu restul de caşcaval şi se baga vasul la cuptor pentru gratinare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :