Statistics:
Visits: 940 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cega, calcan sau cod gratinat
Q: | Intreaba despre Cega, calcan sau cod gratinat |
Ingrediente:
1/2 kg peşte, 100 g unt, 60 g făină, 1/4 I lapte, sare, piper, 100 g caş-caval ras, 1-2 ouă.
Mod de preparare:
Se curăţă peştele şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce a fiert 15-20 min, se lasă în apa în care a fiert pană se va răci puţin, după care se curăţă carnea peştelui de oase. Intre timp, se prepară un sos gros din 50 g unt, făină şi lapte. După ce s-a îngroşat bine sosul, se ia la o parte de pe foc şi după ce s-a răcit puţin se adaugă gălbenuşurile, piper pisat şi sare după gust, iar la urmă se amestecă şi cu albuşurile bătute spumă. Cu restul de unt se unge un vas de sticlă rezistent la foc, sau orice formă joasă, în care se pune o parte din compoziţia de sos gros, peste acesta se aşează carnea de peşte fiartă şi curăţată de oase, iar deasupra se toarnă, restul de sos, se presară cu caşcaval ras şi se introduce în cuptor la temperatură potrivită. Se coace pană se rumeneşte frumos, după care se serveşte la masă în vasul în care s-a copt. Se poate pregăti şi în capacele de cate o porţie.
1/2 kg peşte, 100 g unt, 60 g făină, 1/4 I lapte, sare, piper, 100 g caş-caval ras, 1-2 ouă.
Mod de preparare:
Se curăţă peştele şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce a fiert 15-20 min, se lasă în apa în care a fiert pană se va răci puţin, după care se curăţă carnea peştelui de oase. Intre timp, se prepară un sos gros din 50 g unt, făină şi lapte. După ce s-a îngroşat bine sosul, se ia la o parte de pe foc şi după ce s-a răcit puţin se adaugă gălbenuşurile, piper pisat şi sare după gust, iar la urmă se amestecă şi cu albuşurile bătute spumă. Cu restul de unt se unge un vas de sticlă rezistent la foc, sau orice formă joasă, în care se pune o parte din compoziţia de sos gros, peste acesta se aşează carnea de peşte fiartă şi curăţată de oase, iar deasupra se toarnă, restul de sos, se presară cu caşcaval ras şi se introduce în cuptor la temperatură potrivită. Se coace pană se rumeneşte frumos, după care se serveşte la masă în vasul în care s-a copt. Se poate pregăti şi în capacele de cate o porţie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :