FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 932
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cega, calcan sau cod gratinat

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cega, calcan sau cod gratinat

 Q:   Intreaba despre Cega, calcan sau cod gratinat       
Cega, calcan sau cod gratinatIngrediente:

1/2 kg peşte, 100 g unt, 60 g făină, 1/4 I lapte, sare, piper, 100 g caş-caval ras, 1-2 ouă.

Mod de preparare:

Se curăţă peştele şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce a fiert 15-20 min, se lasă în apa în care a fiert pană se va răci puţin, după care se curăţă carnea peştelui de oase. Intre timp, se prepară un sos gros din 50 g unt, făină şi lapte. După ce s-a îngroşat bine sosul, se ia la o parte de pe foc şi după ce s-a răcit puţin se adaugă gălbenuşurile, piper pisat şi sare după gust, iar la urmă se amestecă şi cu albuşurile bătute spumă. Cu restul de unt se unge un vas de sticlă rezistent la foc, sau orice formă joasă, în care se pune o parte din compoziţia de sos gros, peste acesta se aşează carnea de peşte fiartă şi curăţată de oase, iar deasupra se toarnă, restul de sos, se presară cu caşcaval ras şi se introduce în cuptor la temperatură potrivită. Se coace pană se rumeneşte frumos, după care se serveşte la masă în vasul în care s-a copt. Se poate pregăti şi în capacele de cate o porţie.


Tag-uri: cega, calca, unt, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :