Statistics:
Visits: 1,056 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors moldovenesc cu carne
Q: | Intreaba despre Bors moldovenesc cu carne |
Ingrediente
1 kg carne grasă cu os (de vacă sau orice fel de carne de la piept), 1 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300 g castraveţi muraţi, 1 lingură de bulion, 1/2 I borş, cate o legătură de verdeaţă (mărar, pătrunjel şi leuştean), sare.
Mod de prepapare
Se pun la fiert carnea triată în prealabil şi oasele. După ce au dat în primul clocot, se micşorează focul, se spumuieşte, se şterge marginea oalei şi.se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capacul puţin tras la o parte.
Intre timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare, sau se taie în solzi şi se pune în borş cand carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare, castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi subţire. Cand borşul este gata se adaugă bulion şi se acreşte, după gust, cu borş de tăraţe sau cu zeamă de castraveţi muraţi.
Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt (mărar, pătrunjel şi leuştean), fără smantana.
1 kg carne grasă cu os (de vacă sau orice fel de carne de la piept), 1 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300 g castraveţi muraţi, 1 lingură de bulion, 1/2 I borş, cate o legătură de verdeaţă (mărar, pătrunjel şi leuştean), sare.
Mod de prepapare
Se pun la fiert carnea triată în prealabil şi oasele. După ce au dat în primul clocot, se micşorează focul, se spumuieşte, se şterge marginea oalei şi.se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capacul puţin tras la o parte.
Intre timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare, sau se taie în solzi şi se pune în borş cand carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare, castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi subţire. Cand borşul este gata se adaugă bulion şi se acreşte, după gust, cu borş de tăraţe sau cu zeamă de castraveţi muraţi.
Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt (mărar, pătrunjel şi leuştean), fără smantana.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :