Statistics:
Visits: 1,086 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de tarate pentru acrit
Q: | Intreaba despre Bors de tarate pentru acrit |
Ingrediente
2 kg tăraţe, 1 kg mălai, 1/2 kg paine neagră, 1 kg huşte (tăraţe care răman pe fundul borşului) sau 30 g drojdie, 1 crenguţă de vişin sau de mărar.
Mod de prepapare
Se pun tăraţele şi mălaiul la înmuiat cu apă călduţă, într-o putină mică, într-un borcan mare de sticlă sau într-un vas de pămant, şi se umple apoi vasul cam 3/4 cu apă fiartă. Se amestecă bine, se acoperă, se lasă 5-6 ore, după care se adaugă huştele sau maiaua. Maiaua se pregăteşte din timp din drojdie, făină şi puţină apă călduţă, toate amestecate şi lăsate la loc cald să dospească.
Maiaua se adaugă în vas cand compoziţia es te abia călduţă, să nu se opărească drojdia. Se amestecă totul şi se acoperă. Se adaugă painea neagră prăjită, crenguţa de vişin, eventual şi mărar uscat şi se păstrează la loc cald. După 24 de orer cand borşul s-a limpezit, se stoarce painea şi se scoate. Dacă borşul este destul de acru, se poate strecura în alt vas şi se păstrează la rece.
Din ceea ce a rămas de la strecurat, se pregăteşte alt rand de borş, procedandu-se la fel şi punand doar altă paine. După ce s-a scos şi al doilea rand de borş, se reţin 1—2 kg din depunerea de pe fund (huşte), care se păstrează la rece, pană la următoarea întrebuinţare.
2 kg tăraţe, 1 kg mălai, 1/2 kg paine neagră, 1 kg huşte (tăraţe care răman pe fundul borşului) sau 30 g drojdie, 1 crenguţă de vişin sau de mărar.
Mod de prepapare
Se pun tăraţele şi mălaiul la înmuiat cu apă călduţă, într-o putină mică, într-un borcan mare de sticlă sau într-un vas de pămant, şi se umple apoi vasul cam 3/4 cu apă fiartă. Se amestecă bine, se acoperă, se lasă 5-6 ore, după care se adaugă huştele sau maiaua. Maiaua se pregăteşte din timp din drojdie, făină şi puţină apă călduţă, toate amestecate şi lăsate la loc cald să dospească.
Maiaua se adaugă în vas cand compoziţia es te abia călduţă, să nu se opărească drojdia. Se amestecă totul şi se acoperă. Se adaugă painea neagră prăjită, crenguţa de vişin, eventual şi mărar uscat şi se păstrează la loc cald. După 24 de orer cand borşul s-a limpezit, se stoarce painea şi se scoate. Dacă borşul este destul de acru, se poate strecura în alt vas şi se păstrează la rece.
Din ceea ce a rămas de la strecurat, se pregăteşte alt rand de borş, procedandu-se la fel şi punand doar altă paine. După ce s-a scos şi al doilea rand de borş, se reţin 1—2 kg din depunerea de pe fund (huşte), care se păstrează la rece, pană la următoarea întrebuinţare.
Tag-uri: bors, malai, paine neagra, huste |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :