FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,092
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors de tarate pentru acrit

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors de tarate pentru acrit

 Q:   Intreaba despre Bors de tarate pentru acrit       
Bors de tarate pentru acrit Ingrediente

2 kg tăraţe, 1 kg mălai, 1/2 kg paine neagră, 1 kg huşte (tăraţe care răman pe fundul borşului) sau 30 g drojdie, 1 crenguţă de vişin sau de mărar.

Mod de prepapare

Se pun tăraţele şi mălaiul la înmuiat cu apă călduţă, într-o putină mică, într-un borcan mare de sticlă sau într-un vas de pămant, şi se umple apoi vasul cam 3/4 cu apă fiartă. Se amestecă bine, se acoperă, se lasă 5-6 ore, după care se adaugă huştele sau maiaua. Maiaua se pregăteşte din timp din drojdie, făină şi puţină apă călduţă, toate amestecate şi lăsate la loc cald să dospească.
Maiaua se adaugă în vas cand compoziţia es te abia călduţă, să nu se opărească drojdia. Se amestecă totul şi se acoperă. Se adaugă painea neagră prăjită, crenguţa de vişin, eventual şi mărar uscat şi se păstrează la loc cald. După 24 de orer cand borşul s-a limpezit, se stoarce painea şi se scoate. Dacă borşul este destul de acru, se poate strecura în alt vas şi se păstrează la rece.
Din ceea ce a rămas de la strecurat, se pregăteşte alt rand de borş, procedandu-se la fel şi punand doar altă paine. După ce s-a scos şi al doilea rand de borş, se reţin 1—2 kg din depunerea de pe fund (huşte), care se păstrează la rece, pană la următoarea întrebuinţare.


Tag-uri: bors, malai, paine neagra, huste



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :