Statistics:
Visits: 1,118 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Castravetii murati rapid, pentru consum temporar
Q: | Intreaba despre Castravetii murati rapid, pentru consum temporar |
Primii castraveti care apar pot fi murati in 2—3 zile, pentru consum imediat. Se aleg castraveciori mici (din cei mari se face salata), se taie cate putin varfurile si coditele, iar in cazul in care sunt mai mari se cresteaza in doua pe lungime.
Se spala, se aseaza intr-un vas, se toarna peste ei apa fierbinte si se lasa pana se raceste apa. Se scurg apoi de apa si se aseaza in borcan inghesuiti unul langa altul, vertical sau orizontal, astfel ca sa ramana cat mai putin spatiu intre ei.
Deasupra castravetilor se pun feliute de usturoi, 2—3 crengute de marar semiuscat cu floare, cateva felii de hrean si daca avem la indemana se mai pot pune pentru aroma:
cimbru, foi de dafin, frunze de telina si boabe de piper.
Se toarna apoi saramura:
la 1 l de apa se pun 35—40 g sare de bucatarie si se da intr-un clocot, dupa care se ia de pe foc, se lasa 5—6 min, apoi se toarna cu atentie in borcan; ca sa nu crape borcanul se pune sub acesta o lama de cutit.
Se acopera borcanul cu o farfurie sau se leaga cu tifon si se tine la o temperatura de circa 20—30° C sau la soare, caldura favorizand fermentarea rapida. Dupa ce castravetii s-au acrit se vantura si se tin intr-un loc racoros.
Se spala, se aseaza intr-un vas, se toarna peste ei apa fierbinte si se lasa pana se raceste apa. Se scurg apoi de apa si se aseaza in borcan inghesuiti unul langa altul, vertical sau orizontal, astfel ca sa ramana cat mai putin spatiu intre ei.
Deasupra castravetilor se pun feliute de usturoi, 2—3 crengute de marar semiuscat cu floare, cateva felii de hrean si daca avem la indemana se mai pot pune pentru aroma:
cimbru, foi de dafin, frunze de telina si boabe de piper.
Se toarna apoi saramura:
la 1 l de apa se pun 35—40 g sare de bucatarie si se da intr-un clocot, dupa care se ia de pe foc, se lasa 5—6 min, apoi se toarna cu atentie in borcan; ca sa nu crape borcanul se pune sub acesta o lama de cutit.
Se acopera borcanul cu o farfurie sau se leaga cu tifon si se tine la o temperatura de circa 20—30° C sau la soare, caldura favorizand fermentarea rapida. Dupa ce castravetii s-au acrit se vantura si se tin intr-un loc racoros.
Tag-uri: castraveti murati, borcane, castraveti |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :