FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,128
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Castravetii murati rapid, pentru consum temporar

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Castravetii murati rapid, pentru consum temporar

 Q:   Intreaba despre Castravetii murati rapid, pentru consum temporar       
Castravetii murati rapid, pentru consum temporarPrimii castraveti care apar pot fi murati in 2—3 zile, pentru consum imediat. Se aleg castraveciori mici (din cei mari se face salata), se taie cate putin varfurile si coditele, iar in cazul in care sunt mai mari se cresteaza in doua pe lungime.

Se spala, se aseaza intr-un vas, se toarna peste ei apa fierbinte si se lasa pana se raceste apa. Se scurg apoi de apa si se aseaza in borcan inghesuiti unul langa altul, vertical sau orizontal, astfel ca sa ramana cat mai putin spatiu intre ei.

Deasupra castravetilor se pun feliute de usturoi, 2—3 crengute de marar semiuscat cu floare, cateva felii de hrean si daca avem la indemana se mai pot pune pentru aroma:
cimbru, foi de dafin, frunze de telina si boabe de piper.

Se toarna apoi saramura:
la 1 l de apa se pun 35—40 g sare de bucatarie si se da intr-un clocot, dupa care se ia de pe foc, se lasa 5—6 min, apoi se toarna cu atentie in borcan; ca sa nu crape borcanul se pune sub acesta o lama de cutit.

Se acopera borcanul cu o farfurie sau se leaga cu tifon si se tine la o temperatura de circa 20—30° C sau la soare, caldura favorizand fermentarea rapida. Dupa ce castravetii s-au acrit se vantura si se tin intr-un loc racoros.


Tag-uri: castraveti murati, borcane, castraveti



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 17 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :