Statistics:
Visits: 1,020 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de legume de iarna
Q: | Intreaba despre Bors de legume de iarna |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 300 g cartofi, 60 g morcovi, 1-2 rădăcini de pătrunjel,
2 cepe sau 2 fire de praz, 1 ţelină, 1/4 căpăţană de varză mică, 50 g bulion sau 1 pahar de suc de roşii, 50 ml ulei, 1/2 I borş de tăraţe, 2-3 linguri de verdeţuri tăiate mărunt, sare, 100 g smantana.
Mod de prepapare
Se curăţă zarzavatul, se spală şi se taie mărunt sau se dă prin râzătoare. Ceapa se taie şi mai mărunt şi se pune la înăbuşit într-un vas cu unt. După cateva minute se adaugă zarzavatul şi se înăbuşă în continuare 10-20 min, după care se stinge cu 2-3 linguri de apă şi se lasă să fiarbă. Se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe mici, sare şi cand sunt toate fierte, se adaugă bulion de roşii sau suc de roşii, apoi se acreşte, după gust, cu borş de tăraţe care a fost în prealabil fiert separat şi strecurat. Se mai dă borşul în 2-3 clocote, după care se ia vasul de pe foc, se curăţă de spumă, apoi se adaugă verdeaţa şi smantana.
Pentru 6 porţii: 300 g cartofi, 60 g morcovi, 1-2 rădăcini de pătrunjel,
2 cepe sau 2 fire de praz, 1 ţelină, 1/4 căpăţană de varză mică, 50 g bulion sau 1 pahar de suc de roşii, 50 ml ulei, 1/2 I borş de tăraţe, 2-3 linguri de verdeţuri tăiate mărunt, sare, 100 g smantana.
Mod de prepapare
Se curăţă zarzavatul, se spală şi se taie mărunt sau se dă prin râzătoare. Ceapa se taie şi mai mărunt şi se pune la înăbuşit într-un vas cu unt. După cateva minute se adaugă zarzavatul şi se înăbuşă în continuare 10-20 min, după care se stinge cu 2-3 linguri de apă şi se lasă să fiarbă. Se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe mici, sare şi cand sunt toate fierte, se adaugă bulion de roşii sau suc de roşii, apoi se acreşte, după gust, cu borş de tăraţe care a fost în prealabil fiert separat şi strecurat. Se mai dă borşul în 2-3 clocote, după care se ia vasul de pe foc, se curăţă de spumă, apoi se adaugă verdeaţa şi smantana.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :