Statistics:
Visits: 800 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de peste cu mamaliguta
Q: | Intreaba despre Bors de peste cu mamaliguta |
Ingrediente
1 kg peşte, 2 cepe, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 morcov, 2 ardei graşi, 50 ml ulei, 1 lingură bulion de roşii, 200 g roşii, 1/2 l borş, 1 legătură de leuştean, 1 legătură de pătrunjel verde, sare.
Mod de prepapare
Se taie legumele foarte subţire (julien) şi se înăbuşă în ulei. Cand s-au înmuiat, se adaugă bulionul de roşii, 2 1/2 l apă, sare şi se lasă să fiarbă 15-20 min. Cand legumele au fiert, se adaugă borşul (fiert şi spumuit), peştele tăiat în bucăţi, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe, lăsîndu-se să fiarbă 15-20 min pe foc domol. Altfel, dacă peştele fierbe prea mult sau în clocote, borşul devine tulbure, iar carnea se desprinde de pe oase şi se sfăramă. Dacă borşul nu este destul de gras, se adaugă 1-2 linguri de ulei.
Se serveşte presărat cu pătrunjel şi leuştean verde tăiate mărunt şi cu ardei iuţi alături. Se poate servi cu pîine sau cu mămăliguţă.
1 kg peşte, 2 cepe, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 morcov, 2 ardei graşi, 50 ml ulei, 1 lingură bulion de roşii, 200 g roşii, 1/2 l borş, 1 legătură de leuştean, 1 legătură de pătrunjel verde, sare.
Mod de prepapare
Se taie legumele foarte subţire (julien) şi se înăbuşă în ulei. Cand s-au înmuiat, se adaugă bulionul de roşii, 2 1/2 l apă, sare şi se lasă să fiarbă 15-20 min. Cand legumele au fiert, se adaugă borşul (fiert şi spumuit), peştele tăiat în bucăţi, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe, lăsîndu-se să fiarbă 15-20 min pe foc domol. Altfel, dacă peştele fierbe prea mult sau în clocote, borşul devine tulbure, iar carnea se desprinde de pe oase şi se sfăramă. Dacă borşul nu este destul de gras, se adaugă 1-2 linguri de ulei.
Se serveşte presărat cu pătrunjel şi leuştean verde tăiate mărunt şi cu ardei iuţi alături. Se poate servi cu pîine sau cu mămăliguţă.
Tag-uri: bors, peste, mamaliguta, morcovi |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :