Statistics:
Visits: 880 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de salata verde cu omleta
Q: | Intreaba despre Bors de salata verde cu omleta |
Ingrediente
600-800 g salată verde proaspătă, 1/2 I borş, 200 g ceapă verde şi usturoi, 4 ouă, 100 g unt sau ulei, 100 g smantana, sare, 50 g orez şi cate 1 lingură de pătrunjel, mărar şi leuştean.
Mod de prepapare
Se curăţă ceapa verde, usturoiul, salata şi se spală bine. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în jumătate din cantitatea de ulei pană se înmoaie, apoi se adaugă salata scursă bine de apă şi tăiată în şuviţe şi se călesc împreună înăbuşit 5-6 min, după care se stinge cu 2-3 I de apă fierbinte. Se adaugă orezul, sare şi se fierb toate 30 min, după care se-adaugă borşul de tăraţe şi verdeaţa şi se ia vasul de pe foc. Se drege borşul cu 2 gălbenuşuri de ouă şi cu smantana.
Borşul se serveşte cu ompletă preparată între timp din albuşurile rămase de la gălbenuşurile cu care s-a dres borşul şi din două ouă, prăjite în restul de ulei. Omleta se taie în pătrăţele şi se introduce în borş sau se împarte în farfurii adanci peste care se toarnă borşul.
600-800 g salată verde proaspătă, 1/2 I borş, 200 g ceapă verde şi usturoi, 4 ouă, 100 g unt sau ulei, 100 g smantana, sare, 50 g orez şi cate 1 lingură de pătrunjel, mărar şi leuştean.
Mod de prepapare
Se curăţă ceapa verde, usturoiul, salata şi se spală bine. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în jumătate din cantitatea de ulei pană se înmoaie, apoi se adaugă salata scursă bine de apă şi tăiată în şuviţe şi se călesc împreună înăbuşit 5-6 min, după care se stinge cu 2-3 I de apă fierbinte. Se adaugă orezul, sare şi se fierb toate 30 min, după care se-adaugă borşul de tăraţe şi verdeaţa şi se ia vasul de pe foc. Se drege borşul cu 2 gălbenuşuri de ouă şi cu smantana.
Borşul se serveşte cu ompletă preparată între timp din albuşurile rămase de la gălbenuşurile cu care s-a dres borşul şi din două ouă, prăjite în restul de ulei. Omleta se taie în pătrăţele şi se introduce în borş sau se împarte în farfurii adanci peste care se toarnă borşul.
Tag-uri: bors, salata verde, marar, leustean |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :