Statistics:
Visits: 908 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ochiuri pe mamaliguta
Q: | Intreaba despre Ochiuri pe mamaliguta |
Ingrediente :
Mălai 600 g, telemea 250 g, unt 150 g, ouă 10 buc, ulei 50 g, sare.
Mod de preparare :
Din mălai, apă ÅŸi sare se prepară o mămăliguţă moale. Se toarnă într-o tavă de cuptor unsă cu ulei o jumătate din canÂtitatea de mămăliguţă. Se presară peste mămăliguţă 150 g teleÂmea rasă ÅŸi se pun 50 g unt tăiat bucăţi mici. Se aÅŸază pe deaÂsupra al doilea strat de mămăliguţă, apoi cu un polonic se fac în mămăliguţă 10 locaÅŸuri, se sparge si se pune în fiecare locaÅŸ cate un ou crud, se pune peste fiecare ou cate o bucăţică de unt ÅŸi se presară cu puÅ£ină telemea. Se baga tava la cuptor penÂtru gratinare. Se consumă cald, de regulă cate două ouă la porÅ£ie.
Mălai 600 g, telemea 250 g, unt 150 g, ouă 10 buc, ulei 50 g, sare.
Mod de preparare :
Din mălai, apă ÅŸi sare se prepară o mămăliguţă moale. Se toarnă într-o tavă de cuptor unsă cu ulei o jumătate din canÂtitatea de mămăliguţă. Se presară peste mămăliguţă 150 g teleÂmea rasă ÅŸi se pun 50 g unt tăiat bucăţi mici. Se aÅŸază pe deaÂsupra al doilea strat de mămăliguţă, apoi cu un polonic se fac în mămăliguţă 10 locaÅŸuri, se sparge si se pune în fiecare locaÅŸ cate un ou crud, se pune peste fiecare ou cate o bucăţică de unt ÅŸi se presară cu puÅ£ină telemea. Se baga tava la cuptor penÂtru gratinare. Se consumă cald, de regulă cate două ouă la porÅ£ie.
Tag-uri: ochiuri, mamaliguta, telemea, unt |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :