FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 918
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors moldovenesc de pasare cu taitei

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors moldovenesc de pasare cu taitei

 Q:   Intreaba despre Bors moldovenesc de pasare cu taitei       
Bors moldovenesc de pasare cu taitei Ingrediente

Pentru 6 porţii: 6 bucăţi carne de pasăre sau 1 găină, 300 g tăiţei de casă, 1-2 cepe, 1/2 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras, cateva boabe de piper, sare, verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel) tăiată mărunt şi 3/4 l borş.

Mod de prepapare

Găina curăţată, spălată, se taie în bucăţi sau se fierbe întreagă cu apă cată este nevoie. După ce a dat în fiert, se adună spuma, se adaugă puţină sare şi dacă mai apare spumă se adună din nou, apoi se şterg marginile oalei şi se lasă să fiarbă încet pe foc domol, acoperită cu capacul puţin tras la o parte. După ce pasărea a fiert 10—20 min, se adaugă legumele întregi crestate în patru la capete şi se mai fierb împreună pană carnea va fi gata. In acest interval se prepară tăiţeii de casă, dintr-un ou şi făină cat cuprinde. După ce găina s-a fiert, se scoate împreună cu legumele pe un platou, iar în supa strecurată se pun la fiert tăiţeii. Cand tăiţeii sunt fierţi se potriveşte supa la gust de sare şi se acreşte cu borşul fiert separat şi curăţat de spumă. La servire, bucăţile de pasăre se pun într-un castron peste care se toarnă borşul cu tăiţeii şi se presară cu pătrunjel verde tăiat cat mai fin.


Tag-uri: bors, taitei, ceapa, telina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :