Statistics:
Visits: 918 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors moldovenesc de pasare cu taitei
Q: | Intreaba despre Bors moldovenesc de pasare cu taitei |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 6 bucăţi carne de pasăre sau 1 găină, 300 g tăiţei de casă, 1-2 cepe, 1/2 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras, cateva boabe de piper, sare, verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel) tăiată mărunt şi 3/4 l borş.
Mod de prepapare
Găina curăţată, spălată, se taie în bucăţi sau se fierbe întreagă cu apă cată este nevoie. După ce a dat în fiert, se adună spuma, se adaugă puţină sare şi dacă mai apare spumă se adună din nou, apoi se şterg marginile oalei şi se lasă să fiarbă încet pe foc domol, acoperită cu capacul puţin tras la o parte. După ce pasărea a fiert 10—20 min, se adaugă legumele întregi crestate în patru la capete şi se mai fierb împreună pană carnea va fi gata. In acest interval se prepară tăiţeii de casă, dintr-un ou şi făină cat cuprinde. După ce găina s-a fiert, se scoate împreună cu legumele pe un platou, iar în supa strecurată se pun la fiert tăiţeii. Cand tăiţeii sunt fierţi se potriveşte supa la gust de sare şi se acreşte cu borşul fiert separat şi curăţat de spumă. La servire, bucăţile de pasăre se pun într-un castron peste care se toarnă borşul cu tăiţeii şi se presară cu pătrunjel verde tăiat cat mai fin.
Pentru 6 porţii: 6 bucăţi carne de pasăre sau 1 găină, 300 g tăiţei de casă, 1-2 cepe, 1/2 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras, cateva boabe de piper, sare, verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel) tăiată mărunt şi 3/4 l borş.
Mod de prepapare
Găina curăţată, spălată, se taie în bucăţi sau se fierbe întreagă cu apă cată este nevoie. După ce a dat în fiert, se adună spuma, se adaugă puţină sare şi dacă mai apare spumă se adună din nou, apoi se şterg marginile oalei şi se lasă să fiarbă încet pe foc domol, acoperită cu capacul puţin tras la o parte. După ce pasărea a fiert 10—20 min, se adaugă legumele întregi crestate în patru la capete şi se mai fierb împreună pană carnea va fi gata. In acest interval se prepară tăiţeii de casă, dintr-un ou şi făină cat cuprinde. După ce găina s-a fiert, se scoate împreună cu legumele pe un platou, iar în supa strecurată se pun la fiert tăiţeii. Cand tăiţeii sunt fierţi se potriveşte supa la gust de sare şi se acreşte cu borşul fiert separat şi curăţat de spumă. La servire, bucăţile de pasăre se pun într-un castron peste care se toarnă borşul cu tăiţeii şi se presară cu pătrunjel verde tăiat cat mai fin.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :