Statistics:
Visits: 770 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de iepure
Q: | Intreaba despre Bors de iepure |
Ingrediente
Carne de iepure (picioarele din faţă, capul, gatul şi oasele de la şira spinării), 200 g ceapă, 1 morcov, 1 ţelină, 1/4 l vin negru sau roşu, 1 fir de cimbru, 1 foaie de dafin, 2-3 linguri de ulei, cateva boabe de piper, sare.
Mod de prepapare
Carnea se curăţă de pieliţe, se taie în bucăţi, se spală şi se pune la opărit în apă clocotită cu puţină sare şi oţet, apoi se spală din nou şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce a dat în fiert se spumuieşte şi se adaugă ceapă, morcovii şi ţelina tăiate mărunt, boabele de piper, cimbrul, foaia de dafin şi uleiul.
Cand carnea este bine fiartă, se adaugă vinul, se potriveşte de sare şi cine doreşte borşul mai acru adaugă borş de tăraţe fiert separat şi strecurat sau zeamă de lămaie, după gust.
Se serveşte fierbinte, cu pătrunjel tăiat mărunt presărat deasupra.
Carne de iepure (picioarele din faţă, capul, gatul şi oasele de la şira spinării), 200 g ceapă, 1 morcov, 1 ţelină, 1/4 l vin negru sau roşu, 1 fir de cimbru, 1 foaie de dafin, 2-3 linguri de ulei, cateva boabe de piper, sare.
Mod de prepapare
Carnea se curăţă de pieliţe, se taie în bucăţi, se spală şi se pune la opărit în apă clocotită cu puţină sare şi oţet, apoi se spală din nou şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce a dat în fiert se spumuieşte şi se adaugă ceapă, morcovii şi ţelina tăiate mărunt, boabele de piper, cimbrul, foaia de dafin şi uleiul.
Cand carnea este bine fiartă, se adaugă vinul, se potriveşte de sare şi cine doreşte borşul mai acru adaugă borş de tăraţe fiert separat şi strecurat sau zeamă de lămaie, după gust.
Se serveşte fierbinte, cu pătrunjel tăiat mărunt presărat deasupra.
Tag-uri: bors, carne de iepure, telina, cimbru |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :