Statistics:
Visits: 699 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors bulgaresc cu legume umplute
Q: | Intreaba despre Bors bulgaresc cu legume umplute |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 600 g carne macră, 2-3 bucăţi de oase, 100 g orez, 6 ardei graşi (mai mici), 6 jumătăţi de dovlecei, cateva roşii, 2-3 ouă, 2-3 cepe, 1 lingură de untură, 1 l borş, verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel).
Mod de prepapare
Oasele sparte se pun la fiert ca pentru supă, iar carnea se dă de două ori prin maşina de tocat; prima dată se dă prin maşină numai carnea, iar a doua bară carnea împreună cu o parte din ceapa tăiată şi călită puţin cu 1 lingură de grăsime; restul de ceapă şi puţină sare se pun la fiert în vasul cu oase.
La carnea tocată se adaugă orezul opărit, o parte din verdeaţă tocată m ărunt, sare, piper şi albuşurile de ouă. Se amestecă, iar cu compoziţia (tocătura) obţinută se umplu ardeii graşi curăţaţi şi dovleceii la care li s-a scos miezul. Pentru aceasta dovleceii se rad la exterior, se taie în două şi se scobesc de miez, apoi se taie puţin la capăt ca să stea în picioare în formă de ceaşcă. Legumele umplute cu tocătura se aşază într-un vas larg peste care se toarnă supa (zeama de la oasele fierte) şi se lasă să fiarbă încet 1 oră. Se adaugă apoi roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate mărunt, borşul fiert separat, sare, după gust, leuşteanul tăiat mărunt şi se mai lasă să dea într-un clocot.
în momentul servirii, borşul se drege cu gălbenuşuri şi se presară cu mărar şi pătrunjel tăiate mărunt.
Pentru 6 porţii: 600 g carne macră, 2-3 bucăţi de oase, 100 g orez, 6 ardei graşi (mai mici), 6 jumătăţi de dovlecei, cateva roşii, 2-3 ouă, 2-3 cepe, 1 lingură de untură, 1 l borş, verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel).
Mod de prepapare
Oasele sparte se pun la fiert ca pentru supă, iar carnea se dă de două ori prin maşina de tocat; prima dată se dă prin maşină numai carnea, iar a doua bară carnea împreună cu o parte din ceapa tăiată şi călită puţin cu 1 lingură de grăsime; restul de ceapă şi puţină sare se pun la fiert în vasul cu oase.
La carnea tocată se adaugă orezul opărit, o parte din verdeaţă tocată m ărunt, sare, piper şi albuşurile de ouă. Se amestecă, iar cu compoziţia (tocătura) obţinută se umplu ardeii graşi curăţaţi şi dovleceii la care li s-a scos miezul. Pentru aceasta dovleceii se rad la exterior, se taie în două şi se scobesc de miez, apoi se taie puţin la capăt ca să stea în picioare în formă de ceaşcă. Legumele umplute cu tocătura se aşază într-un vas larg peste care se toarnă supa (zeama de la oasele fierte) şi se lasă să fiarbă încet 1 oră. Se adaugă apoi roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate mărunt, borşul fiert separat, sare, după gust, leuşteanul tăiat mărunt şi se mai lasă să dea într-un clocot.
în momentul servirii, borşul se drege cu gălbenuşuri şi se presară cu mărar şi pătrunjel tăiate mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :