FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 974
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ardei gras umplut cu orez

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Ardei gras umplut cu orez

 Q:   Intreaba despre Ardei gras umplut cu orez       
Ardei gras umplut cu orez Ingrediente

Ardei graşi, 200 g orez, 100 g ceapă, 150 ml ulei, 50 g bulion de roşii sau 500 g roşii, verdeaţă, sare.

Mod de prepapare

Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei; cand se îngălbeneşte, se adaugă orezul ales, spălat şi scurs de apă, lăsandu-se să se prăjească puţin. Se stinge cu jumătate din bulionul de roşii şi cu apă fierbinte în cantitate de două ori mai mare decat orezul; se amestecă, se adaugăsare şi dubla ce a dat în fiert se ţine acoperit cu un capac pe foc moale sau se introduce în cuptor unde se lasă 20 min. Se aleg ardei graşi, li se taie cate un căpăcel în partea dinspre coadă, se spală, se curăţă bine de seminţe şi fiecare se crestează la capăt s au se taie puţin la varf (ca să pătrundă fierberea prin umplutură). Se umplu ardeii cu orezul potrivit de sare, eventual de piper şi se mai adaugă verdeaţă (mărar şi pătrunjel proaspăt tăiate mărunt). Se ung ardeii cu ulei, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi printre ei se pun roşiile (dacă sunt mici se pun întregi, dacă nu, tăiate în bucăţi), după care se introduc în cuptor. Cand încep să se rumenească se adaugă sosul preparat din restul de bulion sau cu suc de roşii amestecat cu o lingură de făină şi subţiat cu apă caldă, apoi se lasă să fiarbă la foc moale circa 45 min.

Se servesc reci, însă se pot servi şi calzi cu smantana. (Ardeii pentru umplut se pot opări cu apă fiartă).


Tag-uri: ardei gras, orez, ceapa, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :