Statistics:
Visits: 883 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi cu orez
Q: | Intreaba despre Cartofi cu orez |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 600 g cartofi, 120 g orez, 200 g ceapă, 100 ml ulei, 2-3 ardei graşi, 2-3 roşii, piper, sare, 30 g bulion.
Mod de prepapare
Cartofii, curăţaţi şi spălaţi, se taie în cubuleţe mici şi se pun în apă rece. Intr-o cratiţă se încinge uleiul în care se călesc cartofii scurşi de apă şi bine zvantaţi într-un şervet. Se călesc pană se rumenesc puţin, se scot, iar în uleiul rămas se prăjeşte ceapa tăiată mărunt şi cand a început să se rumenească se adaugă ardeiul gras tăiat subţire, orezul ales, spălat şi bine scurs de apă, piper, sare şi, amestecand, se mai călesc 5-6 min împreună, după care se stinge cu 1/2 l de apă clocotită. Se aşază deasupra cateva felii de roşii, se acoperă cratiţă cu un capac şi se lasă pe un disc de tablă pus pe flacără mică, să fiarbă mancarea cat mai domol sau se introduce în cuptor (mai slab încălzit). Se fierbe cel mult 30 min.
Pentru 6 porţii: 600 g cartofi, 120 g orez, 200 g ceapă, 100 ml ulei, 2-3 ardei graşi, 2-3 roşii, piper, sare, 30 g bulion.
Mod de prepapare
Cartofii, curăţaţi şi spălaţi, se taie în cubuleţe mici şi se pun în apă rece. Intr-o cratiţă se încinge uleiul în care se călesc cartofii scurşi de apă şi bine zvantaţi într-un şervet. Se călesc pană se rumenesc puţin, se scot, iar în uleiul rămas se prăjeşte ceapa tăiată mărunt şi cand a început să se rumenească se adaugă ardeiul gras tăiat subţire, orezul ales, spălat şi bine scurs de apă, piper, sare şi, amestecand, se mai călesc 5-6 min împreună, după care se stinge cu 1/2 l de apă clocotită. Se aşază deasupra cateva felii de roşii, se acoperă cratiţă cu un capac şi se lasă pe un disc de tablă pus pe flacără mică, să fiarbă mancarea cat mai domol sau se introduce în cuptor (mai slab încălzit). Se fierbe cel mult 30 min.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :