Statistics:
Visits: 1,103 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sunca coapta in aluat
Q: | Intreaba despre Sunca coapta in aluat |
Ingrediente
Pentru aluat: 600 g faina, 2-3 oua, 100 g untura, 1/2 pachetel de praf de copt sau 50 g drojdie, apa cat cuprinde.
Mod de preparare
Cantitatile pot fi reduse dupa marimea suncii sau se poate pregati numai o bucata din sunca. Sunca se pune la fiert la fel ca in reteta precedenta, dar se fierbe numai pe jumatate si dupa aceea se scoate din zeama in care a fiert si se raceste aproape complet.
Sunca fiarta se inveleste in aluatul framantat tare, din componentele date, la care, cine doreste, poate sa mai adauge in aluat si o lingurita de chimen pisat. Sunca, infasurata in aluat, se unge cu ou batut, se aseaza intr-o tava unsa si se introduce in cuptorul bine incalzit din timp.
In cazul ca aluatul s-a rumenit prea repede, se micsoreaza focul, iar sunca in aluat se acopera cu hartie unsa. Daca este servita la mese festive, sunca se taie in felii in asa fel ca sa fie pastrata ordinea acestora, pentru a putea fi reconstituita in forma ei initiala.
Pentru aluat: 600 g faina, 2-3 oua, 100 g untura, 1/2 pachetel de praf de copt sau 50 g drojdie, apa cat cuprinde.
Mod de preparare
Cantitatile pot fi reduse dupa marimea suncii sau se poate pregati numai o bucata din sunca. Sunca se pune la fiert la fel ca in reteta precedenta, dar se fierbe numai pe jumatate si dupa aceea se scoate din zeama in care a fiert si se raceste aproape complet.
Sunca fiarta se inveleste in aluatul framantat tare, din componentele date, la care, cine doreste, poate sa mai adauge in aluat si o lingurita de chimen pisat. Sunca, infasurata in aluat, se unge cu ou batut, se aseaza intr-o tava unsa si se introduce in cuptorul bine incalzit din timp.
In cazul ca aluatul s-a rumenit prea repede, se micsoreaza focul, iar sunca in aluat se acopera cu hartie unsa. Daca este servita la mese festive, sunca se taie in felii in asa fel ca sa fie pastrata ordinea acestora, pentru a putea fi reconstituita in forma ei initiala.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :