Statistics:
Visits: 901 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Zacusca I
Q: | Intreaba despre Zacusca I |
Ingrediente
8 vinete mari, proaspete si tinere, 2—3 kg rosii bine coapte, 5 ardei grasi, 300 ml ulei (1 pahar mare), 1 capatana de usturoi, patrunjel, marar verde, sare si piper.
Mod de preparare
Se coc vinetele, se curata, se desfac in suvite si se lasa sa se scurga toata zeama amara, asezate fiind pe o planseta inclinata. Rosiile se oparesc in apa clocotita, pentru a indeparta mai usor pielitele, dupa care se taie in felii. Ardeii se coc, se curata de pielite, cotoare si seminte si se taie in suvite potrivit de groase.
Se toarna intr-o cratita jumatate din cantitatea de ulei si se aseaza legumele:
la inceput un strat de vinete, apoi felii de rosii si ardei, peste care se presara patrunjel si marar tocate si usturoiul curatat, tocat si zdrobit.
Se r epeta aceasta operatie pana ce se termina legumele, cand se toarna pe deasupra si restul de ulei. Se aseaza cratita pe masina (peste o tabla), la un foc potrivit si se lasa sa fiarba pana ce scade toata zeama ce au lasat-o rosiile, cand se potriveste de sare si piper.
Daca sosul s-a ingrosat si uleiul se alege deasupra, zacusca este gata si se da jos vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca, se aseaza in borcane si se sterilizeaza: prima zi 25—30 minute si a doua zi 10—15 minute.
8 vinete mari, proaspete si tinere, 2—3 kg rosii bine coapte, 5 ardei grasi, 300 ml ulei (1 pahar mare), 1 capatana de usturoi, patrunjel, marar verde, sare si piper.
Mod de preparare
Se coc vinetele, se curata, se desfac in suvite si se lasa sa se scurga toata zeama amara, asezate fiind pe o planseta inclinata. Rosiile se oparesc in apa clocotita, pentru a indeparta mai usor pielitele, dupa care se taie in felii. Ardeii se coc, se curata de pielite, cotoare si seminte si se taie in suvite potrivit de groase.
Se toarna intr-o cratita jumatate din cantitatea de ulei si se aseaza legumele:
la inceput un strat de vinete, apoi felii de rosii si ardei, peste care se presara patrunjel si marar tocate si usturoiul curatat, tocat si zdrobit.
Se r epeta aceasta operatie pana ce se termina legumele, cand se toarna pe deasupra si restul de ulei. Se aseaza cratita pe masina (peste o tabla), la un foc potrivit si se lasa sa fiarba pana ce scade toata zeama ce au lasat-o rosiile, cand se potriveste de sare si piper.
Daca sosul s-a ingrosat si uleiul se alege deasupra, zacusca este gata si se da jos vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca, se aseaza in borcane si se sterilizeaza: prima zi 25—30 minute si a doua zi 10—15 minute.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :