Statistics:
Visits: 954 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Zacusca II
Q: | Intreaba despre Zacusca II |
Ingrediente
15 vinete mari si proaspete (5 kg), 40 gogosari rosii, 10 ardei grasi verzi, 5 kg rosii, 1,5 kg ceapa, 500 ml ulei (doua pahare mari), 1 legatura mare patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare
Se coc vinetele, se curata, se desfac in suvite si se lasa sa se scurga toata zeama. Se coc gogosarii si ardeii, se curata pielitele, cotoarele si semintele, apoi se taie in suvite potrivit de groase. Din rosii se prepara un suc mai gros, astfel :
se spala rosiile, se rup in patru si se aseaza intr-un vas pe foc, unde se lasa sa fiarba 15 minute.
Se trec prin sita, se adauga sare dupa gust, apoi se aseaza din nou intr-un vas mai larg pe foc, descoperit pentru ca sucul sa scada mai repede si sa se ingroase. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas (pe foc) cu o parte din ulei.
Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, iar cand ceapa devine aurie, se introduc gogosarii si ardeii si se calesc usor, apoi se adauga vinetele. Se amesteca totul cu o lingura de lemn, se toarna restul de ulei si sucul de rosii.
Dupa cateva clocote, se presara patrunjelul tocat si se potriveste de sare si piper. Cand sucul de rosii a scazut si uleiul se ridica la suprafata zacusca este gata. Se lasa sa se raceasca, se aseaza in borcane, dupa care se sterilizeaza procedand ca si la reteta "Zacusca I"
15 vinete mari si proaspete (5 kg), 40 gogosari rosii, 10 ardei grasi verzi, 5 kg rosii, 1,5 kg ceapa, 500 ml ulei (doua pahare mari), 1 legatura mare patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare
Se coc vinetele, se curata, se desfac in suvite si se lasa sa se scurga toata zeama. Se coc gogosarii si ardeii, se curata pielitele, cotoarele si semintele, apoi se taie in suvite potrivit de groase. Din rosii se prepara un suc mai gros, astfel :
se spala rosiile, se rup in patru si se aseaza intr-un vas pe foc, unde se lasa sa fiarba 15 minute.
Se trec prin sita, se adauga sare dupa gust, apoi se aseaza din nou intr-un vas mai larg pe foc, descoperit pentru ca sucul sa scada mai repede si sa se ingroase. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas (pe foc) cu o parte din ulei.
Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, iar cand ceapa devine aurie, se introduc gogosarii si ardeii si se calesc usor, apoi se adauga vinetele. Se amesteca totul cu o lingura de lemn, se toarna restul de ulei si sucul de rosii.
Dupa cateva clocote, se presara patrunjelul tocat si se potriveste de sare si piper. Cand sucul de rosii a scazut si uleiul se ridica la suprafata zacusca este gata. Se lasa sa se raceasca, se aseaza in borcane, dupa care se sterilizeaza procedand ca si la reteta "Zacusca I"
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :