FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 887
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Zacusca II

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Zacusca II

 Q:   Intreaba despre Zacusca II       
Zacusca II Ingrediente

15 vinete mari si proaspete (5 kg), 40 gogosari rosii, 10 ardei grasi verzi, 5 kg rosii, 1,5 kg ceapa, 500 ml ulei (doua pahare mari), 1 legatura mare patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare

Se coc vinetele, se curata, se desfac in suvite si se lasa sa se scurga toata zeama. Se coc gogosarii si ardeii, se curata pielitele, cotoarele si semintele, apoi se taie in suvite potrivit de groase. Din rosii se prepara un suc mai gros, astfel :
se spala rosiile, se rup in patru si se aseaza intr-un vas pe foc, unde se lasa sa fiarba 15 minute.

Se trec prin sita, se adauga sare dupa gust, apoi se aseaza din nou intr-un vas mai larg pe foc, descoperit pentru ca sucul sa scada mai repede si sa se ingroase. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas (pe foc) cu o parte din ulei.

Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, iar cand ceapa devine aurie, se introduc gogosarii si ardeii si se calesc usor, apoi se adauga vinetele. Se amesteca totul cu o lingura de lemn, se toarna restul de ulei si sucul de rosii.

Dupa cateva clocote, se presara patrunjelul tocat si se potriveste de sare si piper. Cand sucul de rosii a scazut si uleiul se ridica la suprafata zacusca este gata. Se lasa sa se raceasca, se aseaza in borcane, dupa care se sterilizeaza procedand ca si la reteta "Zacusca I"


Tag-uri: zacusca, vinete, gogosari



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :