Statistics:
Visits: 1,046 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Colacei moldovenesti
Q: | Intreaba despre Colacei moldovenesti |
Ingrediente:
Aluat: făină 500 g, drojdie de bere 30 g, zahăr tos 50 g, unt 75 g, lapte 400 ml, ouă 2 buc, sare.
Siropul: zahăr tos 250 g, sau miere 400 g, apă de flori 25 ml, coajă rasă de lămaie 20 g, zahăr vanilat 1 plic, apă 500 ml.
Pentru finisat: ouă 1 buc, nuci sau alune 250 g, zahăr tos 150 g.
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi puţin zahăr, se bate bine compoziţia, amestecandu-se cu puţină făină. Se lasă să dospească timp de 1- 2 ore la cald, se adaugă restul de lapte, făină şi zahăr cat şi untul, ouăle şi sarea, se frămantă bine şi se mai lasă 1- 2 ore să dospească. După ce coca a crescut suficient , se fac colăceii, împletiţi în două sau în trei. Se ung cu ou, se aşează în tăvi şi se coc la un foc potrivit. Siropul se prepară din 500 ml apă fierbinte, zahăr, coaja de lămaie rasă şi zahăr vanilat, care se lasă să fiarbă împreună cateva minute. Se lasă să se răcească şi apoi se adaugă apa de flori. Nucile se macină şi se amestecă cu 150 g zahăr tos. După ce colăceii s-au răcit, se tapează cu sirop şi se presară cu nuci amestecate cu zahăr. Dacă se folosesc alune, acestea înainte de a fi măcinate vor fi prăjite la cuptor la un foc slab. Dacă siropul se face cu miere, atunci mai întai se topeşte mierea în apă fierbinte, apoi se adaugă coaja de lămaie rasă şi zahărul vanilat Se lasă să se răcească şi se adaugă apa de flori.
Aluat: făină 500 g, drojdie de bere 30 g, zahăr tos 50 g, unt 75 g, lapte 400 ml, ouă 2 buc, sare.
Siropul: zahăr tos 250 g, sau miere 400 g, apă de flori 25 ml, coajă rasă de lămaie 20 g, zahăr vanilat 1 plic, apă 500 ml.
Pentru finisat: ouă 1 buc, nuci sau alune 250 g, zahăr tos 150 g.
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi puţin zahăr, se bate bine compoziţia, amestecandu-se cu puţină făină. Se lasă să dospească timp de 1- 2 ore la cald, se adaugă restul de lapte, făină şi zahăr cat şi untul, ouăle şi sarea, se frămantă bine şi se mai lasă 1- 2 ore să dospească. După ce coca a crescut suficient , se fac colăceii, împletiţi în două sau în trei. Se ung cu ou, se aşează în tăvi şi se coc la un foc potrivit. Siropul se prepară din 500 ml apă fierbinte, zahăr, coaja de lămaie rasă şi zahăr vanilat, care se lasă să fiarbă împreună cateva minute. Se lasă să se răcească şi apoi se adaugă apa de flori. Nucile se macină şi se amestecă cu 150 g zahăr tos. După ce colăceii s-au răcit, se tapează cu sirop şi se presară cu nuci amestecate cu zahăr. Dacă se folosesc alune, acestea înainte de a fi măcinate vor fi prăjite la cuptor la un foc slab. Dacă siropul se face cu miere, atunci mai întai se topeşte mierea în apă fierbinte, apoi se adaugă coaja de lămaie rasă şi zahărul vanilat Se lasă să se răcească şi se adaugă apa de flori.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :