FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,033
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Colacei moldovenesti

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Colacei moldovenesti

 Q:   Intreaba despre Colacei moldovenesti       
Colacei moldovenesti Ingrediente:

Aluat: făină 500 g, drojdie de bere 30 g, zahăr tos 50 g, unt 75 g, lapte 400 ml, ouă 2 buc, sare.
Siropul: zahăr tos 250 g, sau miere 400 g, apă de flori 25 ml, coajă rasă de lămaie 20 g, zahăr vanilat 1 plic, apă 500 ml.
Pentru finisat: ouă 1 buc, nuci sau alune 250 g, zahăr tos 150 g.

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi puţin zahăr, se bate bine compoziţia, amestecandu-se cu puţină făină. Se lasă să dospească timp de 1- 2 ore la cald, se adaugă restul de lapte, făină şi zahăr cat şi untul, ouăle şi sarea, se frămantă bine şi se mai lasă 1- 2 ore să dospească. După ce coca a crescut suficient , se fac colăceii, împletiţi în două sau în trei. Se ung cu ou, se aşează în tăvi şi se coc la un foc potrivit. Siropul se prepară din 500 ml apă fierbinte, zahăr, coaja de lămaie rasă şi zahăr vanilat, care se lasă să fiarbă împreună cateva minute. Se lasă să se răcească şi apoi se adaugă apa de flori. Nucile se macină şi se amestecă cu 150 g zahăr tos. După ce colăceii s-au răcit, se tapează cu sirop şi se presară cu nuci amestecate cu zahăr. Dacă se folosesc alune, acestea înainte de a fi măcinate vor fi prăjite la cuptor la un foc slab. Dacă siropul se face cu miere, atunci mai întai se topeşte mierea în apă fierbinte, apoi se adaugă coaja de lămaie rasă şi zahărul vanilat Se lasă să se răcească şi se adaugă apa de flori.


Tag-uri: colacei, sirop, aluat, miere



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 15 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :