Statistics:
Visits: 1,066 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort vienez
Q: | Intreaba despre Tort vienez |
Ingrediente:
Făină 100 g, unt 200 g, ouă 6 buc, zahăr 200 g, alune 200 g, lămaie 75 g. Crema: unt 200 g, zahăr 125 g, gălbenuşuri 2 buc, zahăr vanilat 2 plicuri, cafea neagra 100 ml.
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, unul cate unul, coaja rasă de lămaie, zeama de lămaie, alunele şi fana. La sfarşit se încorporează albuşurile. Se pune compoziţia în două tăvi şi se coc două foi. Crema: untul se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă, pană ce se obţine o eremă spumoasă. La sfarşit se pune cafeaua, picătură cu picătură şi se amestecă, pană ce aceasta s-a încorporat complet. Cu crema obţinută se umplu cele deuă foi, so montează tortul şi se decorează.
Făină 100 g, unt 200 g, ouă 6 buc, zahăr 200 g, alune 200 g, lămaie 75 g. Crema: unt 200 g, zahăr 125 g, gălbenuşuri 2 buc, zahăr vanilat 2 plicuri, cafea neagra 100 ml.
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, unul cate unul, coaja rasă de lămaie, zeama de lămaie, alunele şi fana. La sfarşit se încorporează albuşurile. Se pune compoziţia în două tăvi şi se coc două foi. Crema: untul se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă, pană ce se obţine o eremă spumoasă. La sfarşit se pune cafeaua, picătură cu picătură şi se amestecă, pană ce aceasta s-a încorporat complet. Cu crema obţinută se umplu cele deuă foi, so montează tortul şi se decorează.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :