Statistics:
Visits: 821 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de portocale
Q: | Intreaba despre Tort de portocale |
Ingrediente:
Făină 300 g, zahăr 300 g, unt 300 g, ouă 6 buc, portocală 200 g, praf de copt 1 plic, zahăr vanilat 1 plic, sare. Crema: alune 200 g, smantană 100 g, zahăr 150 g, unt 200 g, dulceaţă de portocale 150 g. Siropul: zahăr 125 g, esenţă de portocale 20 ml.
Mod de preparare:
Untul se freacă cu zahărul şi zahărul vanilat, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă gălbenuşurile, puse unul cate unul, coajă rasă de portocală, praful de copt stins în zeama de portocală şi făina, iar la sfarşit se adaugă albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi pudrată cu făină şi se coace la un foc iut e la început, iar după ce blatul a crescut se continuă coacerea la un foc domol. Umplutura: smantană se amestecă cu zahărul, se adaugă untul şi alunele prăjite şi măcinate şi se omogenizează compoziţia. La sfarşit se adaugă dulceaţa de portocale. Siropul se prepară din 125 g zahăr şi 250 g apă care se fierb împreună, se lasă să se răcească şi se adaugă esenţa de portocale. După ce blatul de tort s-a răcit, se despică în trei foi, care se stropesc cu sirop, se umplu cu cremă, se montează tortul, se dă la rece timp de 30 mm., apoi se decorează cu restul de crema.
Făină 300 g, zahăr 300 g, unt 300 g, ouă 6 buc, portocală 200 g, praf de copt 1 plic, zahăr vanilat 1 plic, sare. Crema: alune 200 g, smantană 100 g, zahăr 150 g, unt 200 g, dulceaţă de portocale 150 g. Siropul: zahăr 125 g, esenţă de portocale 20 ml.
Mod de preparare:
Untul se freacă cu zahărul şi zahărul vanilat, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă gălbenuşurile, puse unul cate unul, coajă rasă de portocală, praful de copt stins în zeama de portocală şi făina, iar la sfarşit se adaugă albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi pudrată cu făină şi se coace la un foc iut e la început, iar după ce blatul a crescut se continuă coacerea la un foc domol. Umplutura: smantană se amestecă cu zahărul, se adaugă untul şi alunele prăjite şi măcinate şi se omogenizează compoziţia. La sfarşit se adaugă dulceaţa de portocale. Siropul se prepară din 125 g zahăr şi 250 g apă care se fierb împreună, se lasă să se răcească şi se adaugă esenţa de portocale. După ce blatul de tort s-a răcit, se despică în trei foi, care se stropesc cu sirop, se umplu cu cremă, se montează tortul, se dă la rece timp de 30 mm., apoi se decorează cu restul de crema.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :