FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 826
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tort de piscoturi si portocale

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tort de piscoturi si portocale

 Q:   Intreaba despre Tort de piscoturi si portocale       
Tort de piscoturi si portocale Ingrediente:

Ouă 8 buc, zahăr 400 g, vin 200 ml, coniac 50 ml, pişcoturi 600 g, portocale (6 buc) 1,2 kg. gelatină 30 g, frişca bătută 1 kg, ciocolată 20 g.

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se pune vasul la foc, amestecandu-se cu telul. Cand începe a se îngroşa, se ia de pe foc şi se adaugă coaja de portocală rasă de la cele şase portocale. Albuşurile se bat cu telul, se amestecă cu 600 g frişca şi cu gălbenuşurile. Gelatina se dizolvă în vin fierbinte, se lasă să se răcească şi se încorporează în compoziţie, amestecandu-se. La sfarşit se adaugă şi coniacul. Portocalele se c urăţă de coaja rămasă şi se taie felii rotunde. Se îmbracă în celofan o cratiţă de mărimea unei forme de tort. Se aşează un rand de felii de portocală, atat pe fundul cratiţei cat şi pe pereţii ei. Peste feliile de portocală se aşează un rand de pişcoturi (circa 200 g), se toarnă peste pişcoturi un strat din compoziţia cu ouă (circa o treime), apoi al doilea rand de felii de portocală. Peste feliile de portocală se aşează al doilea rand de pişcoturi, aranjate în cruce faţă de primul strat. Pe deasupra se aşează încă un rand de felii de portocală, peste care se toarnă a doua treime din compoziţia cu ouă, se aşează apoi ultimul rand de pişcoturi, care vor fi paralele cu cele din primul rand, iar pe deasupra se toarnă restul compoziţiei cu ou. Se dă cratiţa la frigider timp de două ore, se răstoarnă pe un platou de tort, se decorează cu un poş cu restul de 400 g frişca şi se presară pe deasupra ciocolată rasă. Se taie felii ca orice tort.


Tag-uri: piscoturi, portocale, desert, blat



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 21 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :