Statistics:
Visits: 836 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de piscoturi si portocale
Q: | Intreaba despre Tort de piscoturi si portocale |
Ingrediente:
Ouă 8 buc, zahăr 400 g, vin 200 ml, coniac 50 ml, pişcoturi 600 g, portocale (6 buc) 1,2 kg. gelatină 30 g, frişca bătută 1 kg, ciocolată 20 g.
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se pune vasul la foc, amestecandu-se cu telul. Cand începe a se îngroşa, se ia de pe foc şi se adaugă coaja de portocală rasă de la cele şase portocale. Albuşurile se bat cu telul, se amestecă cu 600 g frişca şi cu gălbenuşurile. Gelatina se dizolvă în vin fierbinte, se lasă să se răcească şi se încorporează în compoziţie, amestecandu-se. La sfarşit se adaugă şi coniacul. Portocalele se c urăţă de coaja rămasă şi se taie felii rotunde. Se îmbracă în celofan o cratiţă de mărimea unei forme de tort. Se aşează un rand de felii de portocală, atat pe fundul cratiţei cat şi pe pereţii ei. Peste feliile de portocală se aşează un rand de pişcoturi (circa 200 g), se toarnă peste pişcoturi un strat din compoziţia cu ouă (circa o treime), apoi al doilea rand de felii de portocală. Peste feliile de portocală se aşează al doilea rand de pişcoturi, aranjate în cruce faţă de primul strat. Pe deasupra se aşează încă un rand de felii de portocală, peste care se toarnă a doua treime din compoziţia cu ouă, se aşează apoi ultimul rand de pişcoturi, care vor fi paralele cu cele din primul rand, iar pe deasupra se toarnă restul compoziţiei cu ou. Se dă cratiţa la frigider timp de două ore, se răstoarnă pe un platou de tort, se decorează cu un poş cu restul de 400 g frişca şi se presară pe deasupra ciocolată rasă. Se taie felii ca orice tort.
Ouă 8 buc, zahăr 400 g, vin 200 ml, coniac 50 ml, pişcoturi 600 g, portocale (6 buc) 1,2 kg. gelatină 30 g, frişca bătută 1 kg, ciocolată 20 g.
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se pune vasul la foc, amestecandu-se cu telul. Cand începe a se îngroşa, se ia de pe foc şi se adaugă coaja de portocală rasă de la cele şase portocale. Albuşurile se bat cu telul, se amestecă cu 600 g frişca şi cu gălbenuşurile. Gelatina se dizolvă în vin fierbinte, se lasă să se răcească şi se încorporează în compoziţie, amestecandu-se. La sfarşit se adaugă şi coniacul. Portocalele se c urăţă de coaja rămasă şi se taie felii rotunde. Se îmbracă în celofan o cratiţă de mărimea unei forme de tort. Se aşează un rand de felii de portocală, atat pe fundul cratiţei cat şi pe pereţii ei. Peste feliile de portocală se aşează un rand de pişcoturi (circa 200 g), se toarnă peste pişcoturi un strat din compoziţia cu ouă (circa o treime), apoi al doilea rand de felii de portocală. Peste feliile de portocală se aşează al doilea rand de pişcoturi, aranjate în cruce faţă de primul strat. Pe deasupra se aşează încă un rand de felii de portocală, peste care se toarnă a doua treime din compoziţia cu ouă, se aşează apoi ultimul rand de pişcoturi, care vor fi paralele cu cele din primul rand, iar pe deasupra se toarnă restul compoziţiei cu ou. Se dă cratiţa la frigider timp de două ore, se răstoarnă pe un platou de tort, se decorează cu un poş cu restul de 400 g frişca şi se presară pe deasupra ciocolată rasă. Se taie felii ca orice tort.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :