FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 883
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tarte cu bezea si dulceata sau gem

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tarte cu bezea si dulceata sau gem

 Q:   Intreaba despre Tarte cu bezea si dulceata sau gem       
Tarte cu bezea si dulceata sau gem Ingrediente

Aluat pentru tarte:
400 g faina, 100 g unt, 80 g zahar, 1-2 galbenusuri, 2-3 linguri de smantana sau lapte, 1 varf de cutit praf de copt sau bicarbonat, sare, 1 lingurita de zeama de lamaie. Dulceata sau gem de fructe 300 g.

Pentru bezea: 3 albusuri,150 g zahar, 1 lingura de zeama de lamaie.

Din componentele prevazute pentru aluat se prepara tarte dupa indicatiile din reteta "Aluat pentru tarte dulci".

Apoi, in fiecare tarta se pune cate o lingurita de dulceata sau de gem de fructe, restul spatiului umplandu-se cu bezea. Umplerea se face cu ajutorul unui cornet confectionat din pergament.

La urma, dupa ce tartele umplute s-au racit, se glaseaza pe deasupra cu jeleu de fructe incalzit, sau cu sirop gros de la dulceata.
Bezeaua se prepara din 3 albusuri, care se pun intr-un vas cu fundul oval (cazanel) introdus in alt vas cu apa clocotita; dupa ce albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se continua baterea pana ce acestea se ingroasa si atunci se adauga zeama de lamaie, dupa care se scoate vasul din apa clocotita, se pune in alt vas cu apa rece si se mai bat albusurile putin.

(Zeama de lamaie poate fi inlocuita cu sare de lamaie dizolvata, iar pentru colorare se poate adauga foarte putin colorant alimentar dizolvat in putina apa sau zeama de fructe (caise, fragi, zmeura, capsune sau visine).

Bezeaua poate fi pregatita si mai simplu: albusurile se bat cu zahar fara a se mai pune in baie de apa clocotita. Aceasta varianta este buna numai daca tartele se servesc imediat, altfel bezeaua se lasa.


Tag-uri: tarte, dulceata, gem



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :