Statistics:
Visits: 883 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tarte cu bezea si dulceata sau gem
Q: | Intreaba despre Tarte cu bezea si dulceata sau gem |
Ingrediente
Aluat pentru tarte:
400 g faina, 100 g unt, 80 g zahar, 1-2 galbenusuri, 2-3 linguri de smantana sau lapte, 1 varf de cutit praf de copt sau bicarbonat, sare, 1 lingurita de zeama de lamaie. Dulceata sau gem de fructe 300 g.
Pentru bezea: 3 albusuri,150 g zahar, 1 lingura de zeama de lamaie.
Din componentele prevazute pentru aluat se prepara tarte dupa indicatiile din reteta "Aluat pentru tarte dulci".
Apoi, in fiecare tarta se pune cate o lingurita de dulceata sau de gem de fructe, restul spatiului umplandu-se cu bezea. Umplerea se face cu ajutorul unui cornet confectionat din pergament.
La urma, dupa ce tartele umplute s-au racit, se glaseaza pe deasupra cu jeleu de fructe incalzit, sau cu sirop gros de la dulceata.
Bezeaua se prepara din 3 albusuri, care se pun intr-un vas cu fundul oval (cazanel) introdus in alt vas cu apa clocotita; dupa ce albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se continua baterea pana ce acestea se ingroasa si atunci se adauga zeama de lamaie, dupa care se scoate vasul din apa clocotita, se pune in alt vas cu apa rece si se mai bat albusurile putin.
(Zeama de lamaie poate fi inlocuita cu sare de lamaie dizolvata, iar pentru colorare se poate adauga foarte putin colorant alimentar dizolvat in putina apa sau zeama de fructe (caise, fragi, zmeura, capsune sau visine).
Bezeaua poate fi pregatita si mai simplu: albusurile se bat cu zahar fara a se mai pune in baie de apa clocotita. Aceasta varianta este buna numai daca tartele se servesc imediat, altfel bezeaua se lasa.
Aluat pentru tarte:
400 g faina, 100 g unt, 80 g zahar, 1-2 galbenusuri, 2-3 linguri de smantana sau lapte, 1 varf de cutit praf de copt sau bicarbonat, sare, 1 lingurita de zeama de lamaie. Dulceata sau gem de fructe 300 g.
Pentru bezea: 3 albusuri,150 g zahar, 1 lingura de zeama de lamaie.
Din componentele prevazute pentru aluat se prepara tarte dupa indicatiile din reteta "Aluat pentru tarte dulci".
Apoi, in fiecare tarta se pune cate o lingurita de dulceata sau de gem de fructe, restul spatiului umplandu-se cu bezea. Umplerea se face cu ajutorul unui cornet confectionat din pergament.
La urma, dupa ce tartele umplute s-au racit, se glaseaza pe deasupra cu jeleu de fructe incalzit, sau cu sirop gros de la dulceata.
Bezeaua se prepara din 3 albusuri, care se pun intr-un vas cu fundul oval (cazanel) introdus in alt vas cu apa clocotita; dupa ce albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se continua baterea pana ce acestea se ingroasa si atunci se adauga zeama de lamaie, dupa care se scoate vasul din apa clocotita, se pune in alt vas cu apa rece si se mai bat albusurile putin.
(Zeama de lamaie poate fi inlocuita cu sare de lamaie dizolvata, iar pentru colorare se poate adauga foarte putin colorant alimentar dizolvat in putina apa sau zeama de fructe (caise, fragi, zmeura, capsune sau visine).
Bezeaua poate fi pregatita si mai simplu: albusurile se bat cu zahar fara a se mai pune in baie de apa clocotita. Aceasta varianta este buna numai daca tartele se servesc imediat, altfel bezeaua se lasa.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :