FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 934
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Toba din capatana de porc cu sange

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Toba din capatana de porc cu sange

 Q:   Intreaba despre Toba din capatana de porc cu sange       
Toba din capatana de porc cu sange Ingrediente

0 jumatate de capatana de porc, 500-600 g sorici, 200 g ceapa, 100 g untura, 200 g orez, 0,600-1 kg sange, 5 g boia, piper pisat ienibahar pisat, sare.

Mod de preparare

Capatana si soriciul, dupa ce au fost bine curatate de par, se pun la oparit pana se formeaza spuma (fara sa dea in clocot), dupa care se scurg si se spala.

Apoi se pun din nou in apa potrivita cu putina sare, la care se adauga o foaie de dafin si se fierb cam 3—4 ore pe foc domol, pana se desprinde carnea de pe oase.

Carnea fiarta se taie in cubulete mici, iar soriciul bine fiert se taie marunt, dupa care se amesteca adaugandu-se sangele strecurat, ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate in zeama de la fiertul carnii si se potriveste de sare si de restul de condime nte.

Daca compozitia este prea compacta, se adauga zeama de la fiertul carnii, ca sa se omogenizeze potrivit. Compozitia se introduce in basica, in burduf (stomac) sau intr-un mat gros care se leaga, se inteapa cu un ac gros pentru eliminarea aerului, dupa care se fierbe lent, timp de 1—2 ore, in apa cu putina sare.

Dupa ce s-a fiert se scoate din vas, se mai inteapa in cateva locuri si se pune la presat intre doua scanduri, iar deasupra se aseaza o greutate de 2—3 kg. Dupa preferinta, se poate pune pentru cateva ore si la fum slab.


Tag-uri: toba, capatana, porc



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :