Statistics:
Visits: 934 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Toba din capatana de porc cu sange
Q: | Intreaba despre Toba din capatana de porc cu sange |
Ingrediente
0 jumatate de capatana de porc, 500-600 g sorici, 200 g ceapa, 100 g untura, 200 g orez, 0,600-1 kg sange, 5 g boia, piper pisat ienibahar pisat, sare.
Mod de preparare
Capatana si soriciul, dupa ce au fost bine curatate de par, se pun la oparit pana se formeaza spuma (fara sa dea in clocot), dupa care se scurg si se spala.
Apoi se pun din nou in apa potrivita cu putina sare, la care se adauga o foaie de dafin si se fierb cam 3—4 ore pe foc domol, pana se desprinde carnea de pe oase.
Carnea fiarta se taie in cubulete mici, iar soriciul bine fiert se taie marunt, dupa care se amesteca adaugandu-se sangele strecurat, ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate in zeama de la fiertul carnii si se potriveste de sare si de restul de condime nte.
Daca compozitia este prea compacta, se adauga zeama de la fiertul carnii, ca sa se omogenizeze potrivit. Compozitia se introduce in basica, in burduf (stomac) sau intr-un mat gros care se leaga, se inteapa cu un ac gros pentru eliminarea aerului, dupa care se fierbe lent, timp de 1—2 ore, in apa cu putina sare.
Dupa ce s-a fiert se scoate din vas, se mai inteapa in cateva locuri si se pune la presat intre doua scanduri, iar deasupra se aseaza o greutate de 2—3 kg. Dupa preferinta, se poate pune pentru cateva ore si la fum slab.
0 jumatate de capatana de porc, 500-600 g sorici, 200 g ceapa, 100 g untura, 200 g orez, 0,600-1 kg sange, 5 g boia, piper pisat ienibahar pisat, sare.
Mod de preparare
Capatana si soriciul, dupa ce au fost bine curatate de par, se pun la oparit pana se formeaza spuma (fara sa dea in clocot), dupa care se scurg si se spala.
Apoi se pun din nou in apa potrivita cu putina sare, la care se adauga o foaie de dafin si se fierb cam 3—4 ore pe foc domol, pana se desprinde carnea de pe oase.
Carnea fiarta se taie in cubulete mici, iar soriciul bine fiert se taie marunt, dupa care se amesteca adaugandu-se sangele strecurat, ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate in zeama de la fiertul carnii si se potriveste de sare si de restul de condime nte.
Daca compozitia este prea compacta, se adauga zeama de la fiertul carnii, ca sa se omogenizeze potrivit. Compozitia se introduce in basica, in burduf (stomac) sau intr-un mat gros care se leaga, se inteapa cu un ac gros pentru eliminarea aerului, dupa care se fierbe lent, timp de 1—2 ore, in apa cu putina sare.
Dupa ce s-a fiert se scoate din vas, se mai inteapa in cateva locuri si se pune la presat intre doua scanduri, iar deasupra se aseaza o greutate de 2—3 kg. Dupa preferinta, se poate pune pentru cateva ore si la fum slab.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :