Statistics:
Visits: 1,141 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Piftie de porc I
Q: | Intreaba despre Piftie de porc I |
Ingrediente
Cap si picioare de porc,sare, usturoi, ceapa.
Mod de preparare
Capatana si picioarele de porc se parlesc, se rad bine de par, se spala si se pun intr-o oala cu apa la oparit. Cand este aproape sa dea in clocot, se ia vasul de pe foc, se scurge de apa si se umple cu apa rece, dupa care se spala atat carnea cat si oala. In acelasi timp se mai controleaza daca au mai ramas locuri nerase bine de negreala sau de par.
Dupa aceea se aseaza din nou picioarele si capatana intr-o oala incapatoare, care se umple cu apa si se pune la foc puternic sa fiarba, curatindu-se de spuma de cate ori se formeaza, apoi se lasa sa fiarba incet cu capacul putin dat la o parte, ca sa aiba pe unde iesi aburul, altfel zeama devine tulbure. (La 1 kg de carne se pun 1 L de apa).
Dupa ce a fiert 1—2 ore se adauga sare, ceapa, 1 capatana de usturoi taiata in doua, 1 foaie de dafin si se lasa sa fiarba in continuare incet, pana ce toata carnea se desprinde de pe oase. Se scoate apoi zeama si se lasa sa se raceasca putin carnea fiarta, ca sa se poata indeparta oasele din carne.
Zeama se strecoara, se degreseaza de grasimea de deasupra si dupa ce s-a racit putin se potriveste de sare si, dupa gust, de usturoi pisat, apoi se strecoara. Carnea se imparte in farfurii adanci, in castronele sau in forme, iar deasupra se toarna zeama si se lasa la rece sa se inchege.
De retinut: In timpul fierberii piftiei se ia din cand in cand cate o lingura de zeama si se pune la rece; daca aceasta se incheaga (se leaga) bine se poate lua vasul de pe foc, iar daca zeama nu se incheaga se lasa sa mai fierba pana cand proba este buna.
Cap si picioare de porc,sare, usturoi, ceapa.
Mod de preparare
Capatana si picioarele de porc se parlesc, se rad bine de par, se spala si se pun intr-o oala cu apa la oparit. Cand este aproape sa dea in clocot, se ia vasul de pe foc, se scurge de apa si se umple cu apa rece, dupa care se spala atat carnea cat si oala. In acelasi timp se mai controleaza daca au mai ramas locuri nerase bine de negreala sau de par.
Dupa aceea se aseaza din nou picioarele si capatana intr-o oala incapatoare, care se umple cu apa si se pune la foc puternic sa fiarba, curatindu-se de spuma de cate ori se formeaza, apoi se lasa sa fiarba incet cu capacul putin dat la o parte, ca sa aiba pe unde iesi aburul, altfel zeama devine tulbure. (La 1 kg de carne se pun 1 L de apa).
Dupa ce a fiert 1—2 ore se adauga sare, ceapa, 1 capatana de usturoi taiata in doua, 1 foaie de dafin si se lasa sa fiarba in continuare incet, pana ce toata carnea se desprinde de pe oase. Se scoate apoi zeama si se lasa sa se raceasca putin carnea fiarta, ca sa se poata indeparta oasele din carne.
Zeama se strecoara, se degreseaza de grasimea de deasupra si dupa ce s-a racit putin se potriveste de sare si, dupa gust, de usturoi pisat, apoi se strecoara. Carnea se imparte in farfurii adanci, in castronele sau in forme, iar deasupra se toarna zeama si se lasa la rece sa se inchege.
De retinut: In timpul fierberii piftiei se ia din cand in cand cate o lingura de zeama si se pune la rece; daca aceasta se incheaga (se leaga) bine se poate lua vasul de pe foc, iar daca zeama nu se incheaga se lasa sa mai fierba pana cand proba este buna.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :