FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,141
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Piftie de porc I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Piftie de porc I

 Q:   Intreaba despre Piftie de porc I       
Piftie de porc I Ingrediente

Cap si picioare de porc,sare, usturoi, ceapa.

Mod de preparare

Capatana si picioarele de porc se parlesc, se rad bine de par, se spala si se pun intr-o oala cu apa la oparit. Cand este aproape sa dea in clocot, se ia vasul de pe foc, se scurge de apa si se umple cu apa rece, dupa care se spala atat carnea cat si oala. In acelasi timp se mai controleaza daca au mai ramas locuri nerase bine de negreala sau de par.

Dupa aceea se aseaza din nou picioarele si capatana intr-o oala incapatoare, care se umple cu apa si se pune la foc puternic sa fiarba, curatindu-se de spuma de cate ori se formeaza, apoi se lasa sa fiarba incet cu capacul putin dat la o parte, ca sa aiba pe unde iesi aburul, altfel zeama devine tulbure. (La 1 kg de carne se pun 1 L de apa).

Dupa ce a fiert 1—2 ore se adauga sare, ceapa, 1 capatana de usturoi taiata in doua, 1 foaie de dafin si se lasa sa fiarba in continuare incet, pana ce toata carnea se desprinde de pe oase. Se scoate apoi zeama si se lasa sa se raceasca putin carnea fiarta, ca sa se poata indeparta oasele din carne.

Zeama se strecoara, se degreseaza de grasimea de deasupra si dupa ce s-a racit putin se potriveste de sare si, dupa gust, de usturoi pisat, apoi se strecoara. Carnea se imparte in farfurii adanci, in castronele sau in forme, iar deasupra se toarna zeama si se lasa la rece sa se inchege.

De retinut: In timpul fierberii piftiei se ia din cand in cand cate o lingura de zeama si se pune la rece; daca aceasta se incheaga (se leaga) bine se poate lua vasul de pe foc, iar daca zeama nu se incheaga se lasa sa mai fierba pana cand proba este buna.


Tag-uri: piftie, porc, sare, usturoi



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :