FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 854
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Toba mozaicata

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Toba mozaicata

 Q:   Intreaba despre Toba mozaicata       
Toba mozaicata Ingrediente

1 kg carne de porc, 1 kg slanina de pe burta, 500 g sorici, 500 g sange, 1 limba de porc, 300 g ficat, 1 ureche, 3-4 oua fierte tari, sare, piper pisat, ienibahar, toate dupa gust.

Mod de preparare

Slanina se fierbe pe jumatate,.iar carnea, urechea, limba si ficatul se fierb putin mai mult. Imediat dupa ce s-a fiert, limba se curata de pielita, iar soriciul se lasa sa fiarba mai departe pana se anmoaie bine.

Dupa ce au fiert si celelalte componente se racesc putin si se taie toate in fasii lungi care se introduc intr-un burduf sau intr-un mat gros. Se adauga oua fierte tari si se umple apoi cu zeama de la fiertul carnii, care trebuie sa fie concentrata (redusa prin fierbere) si condimentata dupa gust.

Se coase burduful (portiunea prin care s-a i ntrodus compozitia) si se pune la fiert in apa fierbinte cu putina sare. Se fierbe incet timp de 1 ora si jumatate, intre timp intepandu-se cu un ac.

Dupa fierbere toba se aseaza intre doua scanduri, iar deasupra se pune o greutate de 2—3 kg. Dupa racire, toba poate fi pusa la afumat la fum slab, dupa care se tine la rece.

Pentru ca toba sa aiba un aspect frumos in interior, trebuie ca toate componentele sa fie asezate intercalat in burduf, intr-o singura directie, iar limba de porc sau de vitel (vita) trebuie sa se inveleasca intr-o felie subtire de slanina.


Tag-uri: toba, porc, slanina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :