Statistics:
Visits: 859 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Toba mozaicata
Q: | Intreaba despre Toba mozaicata |
Ingrediente
1 kg carne de porc, 1 kg slanina de pe burta, 500 g sorici, 500 g sange, 1 limba de porc, 300 g ficat, 1 ureche, 3-4 oua fierte tari, sare, piper pisat, ienibahar, toate dupa gust.
Mod de preparare
Slanina se fierbe pe jumatate,.iar carnea, urechea, limba si ficatul se fierb putin mai mult. Imediat dupa ce s-a fiert, limba se curata de pielita, iar soriciul se lasa sa fiarba mai departe pana se anmoaie bine.
Dupa ce au fiert si celelalte componente se racesc putin si se taie toate in fasii lungi care se introduc intr-un burduf sau intr-un mat gros. Se adauga oua fierte tari si se umple apoi cu zeama de la fiertul carnii, care trebuie sa fie concentrata (redusa prin fierbere) si condimentata dupa gust.
Se coase burduful (portiunea prin care s-a i ntrodus compozitia) si se pune la fiert in apa fierbinte cu putina sare. Se fierbe incet timp de 1 ora si jumatate, intre timp intepandu-se cu un ac.
Dupa fierbere toba se aseaza intre doua scanduri, iar deasupra se pune o greutate de 2—3 kg. Dupa racire, toba poate fi pusa la afumat la fum slab, dupa care se tine la rece.
Pentru ca toba sa aiba un aspect frumos in interior, trebuie ca toate componentele sa fie asezate intercalat in burduf, intr-o singura directie, iar limba de porc sau de vitel (vita) trebuie sa se inveleasca intr-o felie subtire de slanina.
1 kg carne de porc, 1 kg slanina de pe burta, 500 g sorici, 500 g sange, 1 limba de porc, 300 g ficat, 1 ureche, 3-4 oua fierte tari, sare, piper pisat, ienibahar, toate dupa gust.
Mod de preparare
Slanina se fierbe pe jumatate,.iar carnea, urechea, limba si ficatul se fierb putin mai mult. Imediat dupa ce s-a fiert, limba se curata de pielita, iar soriciul se lasa sa fiarba mai departe pana se anmoaie bine.
Dupa ce au fiert si celelalte componente se racesc putin si se taie toate in fasii lungi care se introduc intr-un burduf sau intr-un mat gros. Se adauga oua fierte tari si se umple apoi cu zeama de la fiertul carnii, care trebuie sa fie concentrata (redusa prin fierbere) si condimentata dupa gust.
Se coase burduful (portiunea prin care s-a i ntrodus compozitia) si se pune la fiert in apa fierbinte cu putina sare. Se fierbe incet timp de 1 ora si jumatate, intre timp intepandu-se cu un ac.
Dupa fierbere toba se aseaza intre doua scanduri, iar deasupra se pune o greutate de 2—3 kg. Dupa racire, toba poate fi pusa la afumat la fum slab, dupa care se tine la rece.
Pentru ca toba sa aiba un aspect frumos in interior, trebuie ca toate componentele sa fie asezate intercalat in burduf, intr-o singura directie, iar limba de porc sau de vitel (vita) trebuie sa se inveleasca intr-o felie subtire de slanina.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :