FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,145
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Toba in invelis de sorici

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Toba in invelis de sorici

 Q:   Intreaba despre Toba in invelis de sorici       
Toba in invelis de sorici Ca invelis pentru toba se poate folosi numai soriciul provenit de la porcul care a fost oparit. Soriciul de porc parlit nu este bun sa fie folosit ca invelis la toba.
Bucata de sorici toba trebuie sa aiba 36 cm lungime si 32 cm latime.

Aceasta se indoaie si se coase pe margine ca un saculet, lasandu-se o portiune necusuta pentru umplut. Intre timp, se pregateste compozitia pentru toba la fel ca in reteta precedenta, se umple saculetul de sorici cu ea, dupa care se coase.

Se inveleste intr-o bucata de panza sau de tifon, se leaga cu o sfoara in cateva locuri, se introduce toba intr-un vas corespunzator volumului acesteia si se umple vasul cu apa sau cu zeama ramasa de la fiertul carnii folosita la ump lutura.

Se potriveste de sare, se adauga cateva foi de dafin, 1 crenguta de cimbru, si cateva boabe de piper, se acopera vasul cu un capac si din momentul cand incepe sa fiarba se lasa toba sa fiarba incet, timp de 2 ore. in timpul fierberii, toba se inteapa din cand in cand cu un ac gros.

Dupa terminarea fierberii, vasul cu toba se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca toba in zeama in care a fiert, dupa care toba inca calduta se scoate din vas, se dezleaga, se clateste si se pune intre doua scanduri la presat. (Greutatea pentru presare nu trebuie sa depaseasca greutatea tobei ca sa nu apese prea tare, deoarece poate plesni invelisul).

Dupa ce s-a racit, toba se pune la fum.


Tag-uri: toba, sorici



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :