Statistics:
Visits: 1,145 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Toba in invelis de sorici
Q: | Intreaba despre Toba in invelis de sorici |
Ca invelis pentru toba se poate folosi numai soriciul provenit de la porcul care a fost oparit. Soriciul de porc parlit nu este bun sa fie folosit ca invelis la toba.
Bucata de sorici toba trebuie sa aiba 36 cm lungime si 32 cm latime.
Aceasta se indoaie si se coase pe margine ca un saculet, lasandu-se o portiune necusuta pentru umplut. Intre timp, se pregateste compozitia pentru toba la fel ca in reteta precedenta, se umple saculetul de sorici cu ea, dupa care se coase.
Se inveleste intr-o bucata de panza sau de tifon, se leaga cu o sfoara in cateva locuri, se introduce toba intr-un vas corespunzator volumului acesteia si se umple vasul cu apa sau cu zeama ramasa de la fiertul carnii folosita la ump lutura.
Se potriveste de sare, se adauga cateva foi de dafin, 1 crenguta de cimbru, si cateva boabe de piper, se acopera vasul cu un capac si din momentul cand incepe sa fiarba se lasa toba sa fiarba incet, timp de 2 ore. in timpul fierberii, toba se inteapa din cand in cand cu un ac gros.
Dupa terminarea fierberii, vasul cu toba se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca toba in zeama in care a fiert, dupa care toba inca calduta se scoate din vas, se dezleaga, se clateste si se pune intre doua scanduri la presat. (Greutatea pentru presare nu trebuie sa depaseasca greutatea tobei ca sa nu apese prea tare, deoarece poate plesni invelisul).
Dupa ce s-a racit, toba se pune la fum.
Bucata de sorici toba trebuie sa aiba 36 cm lungime si 32 cm latime.
Aceasta se indoaie si se coase pe margine ca un saculet, lasandu-se o portiune necusuta pentru umplut. Intre timp, se pregateste compozitia pentru toba la fel ca in reteta precedenta, se umple saculetul de sorici cu ea, dupa care se coase.
Se inveleste intr-o bucata de panza sau de tifon, se leaga cu o sfoara in cateva locuri, se introduce toba intr-un vas corespunzator volumului acesteia si se umple vasul cu apa sau cu zeama ramasa de la fiertul carnii folosita la ump lutura.
Se potriveste de sare, se adauga cateva foi de dafin, 1 crenguta de cimbru, si cateva boabe de piper, se acopera vasul cu un capac si din momentul cand incepe sa fiarba se lasa toba sa fiarba incet, timp de 2 ore. in timpul fierberii, toba se inteapa din cand in cand cu un ac gros.
Dupa terminarea fierberii, vasul cu toba se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca toba in zeama in care a fiert, dupa care toba inca calduta se scoate din vas, se dezleaga, se clateste si se pune intre doua scanduri la presat. (Greutatea pentru presare nu trebuie sa depaseasca greutatea tobei ca sa nu apese prea tare, deoarece poate plesni invelisul).
Dupa ce s-a racit, toba se pune la fum.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :