Statistics:
Visits: 1,047 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sufleu de vinete
Q: | Intreaba despre Sufleu de vinete |
Ingrediente:
Vinete 1 kg, ouă 6 buc, făină 75 g, unt 75 g, lapte 400 ml, sare.
Mod de preparare:
Vinetele se coc la fel ca pentru salată, se curăţă, se lasă să se scurgă pe un fund de lemn înclinat, se toacă cu un satar din oţel inoxidabil sau din lemn. Se încălzeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte fără a se rumeni, se stinge cu lapte cald, se adaugă sare şi se fierbe 20 min. Se ia vasul de pe foc, se temperează, se adaugă gălbenuşurile, unul cate unul, şi vinetele şi se amestecă bine. Albuşurile se bat şi se încorporează la compoziţie, după ce aceasta s-a răcit complet. Se unge un vas de cuptor cu unt, se toarnă compoziţia in vas, se dă la cuptor la un foc iute şi se ţine, pană ce sufleul a crescut şi s-a rumenit. Se serveşte cald.
Vinete 1 kg, ouă 6 buc, făină 75 g, unt 75 g, lapte 400 ml, sare.
Mod de preparare:
Vinetele se coc la fel ca pentru salată, se curăţă, se lasă să se scurgă pe un fund de lemn înclinat, se toacă cu un satar din oţel inoxidabil sau din lemn. Se încălzeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte fără a se rumeni, se stinge cu lapte cald, se adaugă sare şi se fierbe 20 min. Se ia vasul de pe foc, se temperează, se adaugă gălbenuşurile, unul cate unul, şi vinetele şi se amestecă bine. Albuşurile se bat şi se încorporează la compoziţie, după ce aceasta s-a răcit complet. Se unge un vas de cuptor cu unt, se toarnă compoziţia in vas, se dă la cuptor la un foc iute şi se ţine, pană ce sufleul a crescut şi s-a rumenit. Se serveşte cald.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :