FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,155
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sucul obtinut prin oparirea fructelor

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sucul obtinut prin oparirea fructelor

 Q:   Intreaba despre Sucul obtinut prin oparirea fructelor       
Sucul obtinut prin oparirea fructelor Se aleg fructele, se spala, se scurg de apa si se oparesc in apa clocotita, unde se lasa numai cateva minute, pana ce se inmoaie. Cand sunt zvantate, fructele se aseaza intr-un tifon dublu ce se fixeaza pe piciorul unui scaun intors, sub care se aseaza un vas.

Se lasa astfel pana ce se scurge toata zeama. Fructele asezate in tifon se pot stoarce usor presandu-le cu mana sau cu o lingura de lemn. Sucurile naturale tulburi sunt mai putin aspectuoase, dar au un gust mal bun si o valoare nutritiva mai mare.

Sucurile se pot limpezi trecandu-le prin hartie de filtru asezata pe o palnie de sticla sau metal smaltuit, sau lasandu-le 30—40 minute sa se limpezeasca. Cand s-a limpezit bine, sucul se scoate usor cu un polonic. Sucurile astfel obtinute, la care se adauga zahar conform ret etelor respective, se toarna in sticle.

Cine doreste ca sucul sa fie foarte limpede, se trece printr-un tifon dublu sau chiar triplu inainte ' de a se turna in sticle. Sticlele se umplu numai pana unde incepe sa se formeze gatul.

Se inchid apoi cu dopuri noi, care au fost fierte in apa clocotita, 10 minute. Sticlele bine inchise se sterilizeaza respectand intotdeauna timpul de sterilizare indicat la fiecare reteta in parte.

Dupa ce s-au racit, se inchid cu capsule sau se ung cu parafina ori smoala. Timpul de sterilizare este cuprins intre 15—18 minute pentru sticlele de 1/2 litru si 20—25 minute pentru cele de un litru. Cand insa sucurile sunt mai tulburi este necesar sa se prelungeasca sterilizarea cu inca 5—8 minute.

Dupa sterilizare sticlele se lasa in apa sa se raceasca, apoi se scot, se sterg bine si se aseaza la pastrat in camari uscate si bine aerisite.
Pentru reusita sucurilor este necesar sa se tina seama de cele ce urmeaza :

— Prepararea sucurilor sa se faca in bucataria foarte curata si folosind ustensilele de asemenea, foarte curate, proaspat spalate si chiar oparite.

— Masina de tocat carne, inainte de a fi folosita, se demonteaza si se spala bine cu apa calda si detergenti, dupa care se opareste cu apa clocotita si se sterge bine cu o carpa de bucatarie, foarte curata.

— Panza si tifonul, este recomandabil sa fie oparite sau chiar fierte si bine limpezite in apa curata. Este bine ca sucurile sa se pastreze la intuneric, pentru a-si pastra culorile naturale si frumoase.

Daca nu se respecta o igiena perfecta la prepararea sucurilor, oricat de bine au fost pregatite vor fermenta in scurt timp. Cine nu are prea mult loc in camara sau pivnita pentru pastrarea sucurilor, le pot concentra prin fierbere si astfel se folosesc mai putine sticle.

Cand se consuma o sticla se dilueaza cu apa rece, sifon sau apa minerala. Pentru sucuri se folosesc sticle de un litru, jumatate sau chiar un sfert de litru.


Tag-uri: suc de fructe, oparirea fructelor, apa clocotita



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 22 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :