Statistics:
Visits: 1,155 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sucul obtinut prin oparirea fructelor
Q: | Intreaba despre Sucul obtinut prin oparirea fructelor |
Se aleg fructele, se spala, se scurg de apa si se oparesc in apa clocotita, unde se lasa numai cateva minute, pana ce se inmoaie. Cand sunt zvantate, fructele se aseaza intr-un tifon dublu ce se fixeaza pe piciorul unui scaun intors, sub care se aseaza un vas.
Se lasa astfel pana ce se scurge toata zeama. Fructele asezate in tifon se pot stoarce usor presandu-le cu mana sau cu o lingura de lemn. Sucurile naturale tulburi sunt mai putin aspectuoase, dar au un gust mal bun si o valoare nutritiva mai mare.
Sucurile se pot limpezi trecandu-le prin hartie de filtru asezata pe o palnie de sticla sau metal smaltuit, sau lasandu-le 30—40 minute sa se limpezeasca. Cand s-a limpezit bine, sucul se scoate usor cu un polonic. Sucurile astfel obtinute, la care se adauga zahar conform ret etelor respective, se toarna in sticle.
Cine doreste ca sucul sa fie foarte limpede, se trece printr-un tifon dublu sau chiar triplu inainte ' de a se turna in sticle. Sticlele se umplu numai pana unde incepe sa se formeze gatul.
Se inchid apoi cu dopuri noi, care au fost fierte in apa clocotita, 10 minute. Sticlele bine inchise se sterilizeaza respectand intotdeauna timpul de sterilizare indicat la fiecare reteta in parte.
Dupa ce s-au racit, se inchid cu capsule sau se ung cu parafina ori smoala. Timpul de sterilizare este cuprins intre 15—18 minute pentru sticlele de 1/2 litru si 20—25 minute pentru cele de un litru. Cand insa sucurile sunt mai tulburi este necesar sa se prelungeasca sterilizarea cu inca 5—8 minute.
Dupa sterilizare sticlele se lasa in apa sa se raceasca, apoi se scot, se sterg bine si se aseaza la pastrat in camari uscate si bine aerisite.
Pentru reusita sucurilor este necesar sa se tina seama de cele ce urmeaza :
— Prepararea sucurilor sa se faca in bucataria foarte curata si folosind ustensilele de asemenea, foarte curate, proaspat spalate si chiar oparite.
— Masina de tocat carne, inainte de a fi folosita, se demonteaza si se spala bine cu apa calda si detergenti, dupa care se opareste cu apa clocotita si se sterge bine cu o carpa de bucatarie, foarte curata.
— Panza si tifonul, este recomandabil sa fie oparite sau chiar fierte si bine limpezite in apa curata. Este bine ca sucurile sa se pastreze la intuneric, pentru a-si pastra culorile naturale si frumoase.
Daca nu se respecta o igiena perfecta la prepararea sucurilor, oricat de bine au fost pregatite vor fermenta in scurt timp. Cine nu are prea mult loc in camara sau pivnita pentru pastrarea sucurilor, le pot concentra prin fierbere si astfel se folosesc mai putine sticle.
Cand se consuma o sticla se dilueaza cu apa rece, sifon sau apa minerala. Pentru sucuri se folosesc sticle de un litru, jumatate sau chiar un sfert de litru.
Se lasa astfel pana ce se scurge toata zeama. Fructele asezate in tifon se pot stoarce usor presandu-le cu mana sau cu o lingura de lemn. Sucurile naturale tulburi sunt mai putin aspectuoase, dar au un gust mal bun si o valoare nutritiva mai mare.
Sucurile se pot limpezi trecandu-le prin hartie de filtru asezata pe o palnie de sticla sau metal smaltuit, sau lasandu-le 30—40 minute sa se limpezeasca. Cand s-a limpezit bine, sucul se scoate usor cu un polonic. Sucurile astfel obtinute, la care se adauga zahar conform ret etelor respective, se toarna in sticle.
Cine doreste ca sucul sa fie foarte limpede, se trece printr-un tifon dublu sau chiar triplu inainte ' de a se turna in sticle. Sticlele se umplu numai pana unde incepe sa se formeze gatul.
Se inchid apoi cu dopuri noi, care au fost fierte in apa clocotita, 10 minute. Sticlele bine inchise se sterilizeaza respectand intotdeauna timpul de sterilizare indicat la fiecare reteta in parte.
Dupa ce s-au racit, se inchid cu capsule sau se ung cu parafina ori smoala. Timpul de sterilizare este cuprins intre 15—18 minute pentru sticlele de 1/2 litru si 20—25 minute pentru cele de un litru. Cand insa sucurile sunt mai tulburi este necesar sa se prelungeasca sterilizarea cu inca 5—8 minute.
Dupa sterilizare sticlele se lasa in apa sa se raceasca, apoi se scot, se sterg bine si se aseaza la pastrat in camari uscate si bine aerisite.
Pentru reusita sucurilor este necesar sa se tina seama de cele ce urmeaza :
— Prepararea sucurilor sa se faca in bucataria foarte curata si folosind ustensilele de asemenea, foarte curate, proaspat spalate si chiar oparite.
— Masina de tocat carne, inainte de a fi folosita, se demonteaza si se spala bine cu apa calda si detergenti, dupa care se opareste cu apa clocotita si se sterge bine cu o carpa de bucatarie, foarte curata.
— Panza si tifonul, este recomandabil sa fie oparite sau chiar fierte si bine limpezite in apa curata. Este bine ca sucurile sa se pastreze la intuneric, pentru a-si pastra culorile naturale si frumoase.
Daca nu se respecta o igiena perfecta la prepararea sucurilor, oricat de bine au fost pregatite vor fermenta in scurt timp. Cine nu are prea mult loc in camara sau pivnita pentru pastrarea sucurilor, le pot concentra prin fierbere si astfel se folosesc mai putine sticle.
Cand se consuma o sticla se dilueaza cu apa rece, sifon sau apa minerala. Pentru sucuri se folosesc sticle de un litru, jumatate sau chiar un sfert de litru.
Tag-uri: suc de fructe, oparirea fructelor, apa clocotita |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :