Statistics:
Visits: 1,652 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Conservarea fructelor
Q: | Intreaba despre Conservarea fructelor |
Conservarea fructelor se realizeaza prin uscare, sterilizare sau concentrare.
— Prin uscare se obtin produse cu un procent scazut de apa, care se pot pastra un timp mai indelungat.
— Prin sterilizarea fructelor se intelege prelucrarea lor termica, la o temperatura de 100°C, in vase ermetic inchise, prin care se distrug toate microorganismele. Prin sterilizare se pot prepara pentru iarna :
compoturi, sucuri, diferite bauturi racoritoare.
— Prin concentrare se intelege fierberea fructelor cu cantitati variate de zahar, obtinand astfel :
dulceturi, serbeturi, peltele, gemuri, marmelade etc.
— Prin uscare se obtin produse cu un procent scazut de apa, care se pot pastra un timp mai indelungat.
— Prin sterilizarea fructelor se intelege prelucrarea lor termica, la o temperatura de 100°C, in vase ermetic inchise, prin care se distrug toate microorganismele. Prin sterilizare se pot prepara pentru iarna :
compoturi, sucuri, diferite bauturi racoritoare.
— Prin concentrare se intelege fierberea fructelor cu cantitati variate de zahar, obtinand astfel :
dulceturi, serbeturi, peltele, gemuri, marmelade etc.
Tag-uri: fructe, conservare, dulceturi, peltele |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :