Statistics:
Visits: 1,067 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Despre obtinerea siropurilor
Q: | Intreaba despre Despre obtinerea siropurilor |
Siropul de fructe este o bautura placuta si racoritoare care se consuma cu un adaos de apa minerala sau sifon. Siropul se prepara din zeama de fructe si zahar. Sucul din fructe se poate obtine prin presare la rece, la cald si prin oparire sau macerarea fructelor.
Sucul obtinut prin una din aceste metode ,se filtreaza dupa care se aseaza intr-un vas impreuna cu zaharul. Se lasa pe marginea masinii pana ce , zaharul este complet dizolvat, apoi se trage vasul la un foc tare sa fiarba, ridicand spuma de deasupra care se formeaza.
Cand siropul se prepara din fructe mai dulci este necesar sa se adauge la fiert zeama de lamaie, pentru a nu se zaharisi. La obtinerea siropurilor de calitate este necesar sa se foloseasca fructe proaspete, bine coapte. Deoarece sucul fermenteaza foarte repede , se recomanda sa fie preparat imediat ce a fost stors din fructe.
Siropul se leaga mai putin decât dulceata, pentru a putea fi scos usor din sticle si se toarna fierbinte in sticle. Pentru a nu se sparge sticlele, se incalzesc inainte in cuptorul aragazului sau se aseaza sub fiecare sticla doua lame de cutit.
Sticlele se controleaza sa fie foarte curate si bine uscate. Cand sticlele s-au racit, se astupa cu dopuri noi care au fost fierte in apa si bine zvantate. Sticlele se aseaza la camara, pivnite sau boxe in pozitie verticala.
Sucul obtinut prin una din aceste metode ,se filtreaza dupa care se aseaza intr-un vas impreuna cu zaharul. Se lasa pe marginea masinii pana ce , zaharul este complet dizolvat, apoi se trage vasul la un foc tare sa fiarba, ridicand spuma de deasupra care se formeaza.
Cand siropul se prepara din fructe mai dulci este necesar sa se adauge la fiert zeama de lamaie, pentru a nu se zaharisi. La obtinerea siropurilor de calitate este necesar sa se foloseasca fructe proaspete, bine coapte. Deoarece sucul fermenteaza foarte repede , se recomanda sa fie preparat imediat ce a fost stors din fructe.
Siropul se leaga mai putin decât dulceata, pentru a putea fi scos usor din sticle si se toarna fierbinte in sticle. Pentru a nu se sparge sticlele, se incalzesc inainte in cuptorul aragazului sau se aseaza sub fiecare sticla doua lame de cutit.
Sticlele se controleaza sa fie foarte curate si bine uscate. Cand sticlele s-au racit, se astupa cu dopuri noi care au fost fierte in apa si bine zvantate. Sticlele se aseaza la camara, pivnite sau boxe in pozitie verticala.
Tag-uri: siropuri, fructe, obtinerea siropurilor |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :