Statistics:
Visits: 1,268 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Budinca de cornuri si mere
Q: | Intreaba despre Budinca de cornuri si mere |
Ingrediente:
Cornuri 250 g, unt 100 g, ouă 4 buc, mere 750 g, gris 50 g, zahăr 250 g, lapte 300. ml, vanilie 1/2 baton, răzătură de coajă de lămaie 20 g, stafide 50 g, pesmet 25 g, sirop de fructe 200 ml.
Mod de preparare:
Se fierbe laptele împreună cu 50 g zahăr şi vanilia, se lasă să se răcească şi ,se toarnă peste cornurile tăiate felii subţiri. Merele se curăţă, se dau pe razătoare şi se călesc în unt. Se adaugă 100 g zahăr şi 50 g gris. Se unge un graten cu unt, se pudrează cu pesmet, se aşează feliile de cornuri şi stafidele, iar pe deasupra se toarnă gălbenuşurile de ou, care au fost amestecate cu 50 g de zahăr, răzătură de coajă de lămaie şi restul de lapte. Se dă tava la cuptor timp de 30 min., se scoate vasul din cuptor, se aşează pe deasupra merele. Albuşurile se bat bine cu restul de 50 g zahăr, se toarnă albuşurile peste mere, se netezeşte suprafaţa şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare.
Cornuri 250 g, unt 100 g, ouă 4 buc, mere 750 g, gris 50 g, zahăr 250 g, lapte 300. ml, vanilie 1/2 baton, răzătură de coajă de lămaie 20 g, stafide 50 g, pesmet 25 g, sirop de fructe 200 ml.
Mod de preparare:
Se fierbe laptele împreună cu 50 g zahăr şi vanilia, se lasă să se răcească şi ,se toarnă peste cornurile tăiate felii subţiri. Merele se curăţă, se dau pe razătoare şi se călesc în unt. Se adaugă 100 g zahăr şi 50 g gris. Se unge un graten cu unt, se pudrează cu pesmet, se aşează feliile de cornuri şi stafidele, iar pe deasupra se toarnă gălbenuşurile de ou, care au fost amestecate cu 50 g de zahăr, răzătură de coajă de lămaie şi restul de lapte. Se dă tava la cuptor timp de 30 min., se scoate vasul din cuptor, se aşează pe deasupra merele. Albuşurile se bat bine cu restul de 50 g zahăr, se toarnă albuşurile peste mere, se netezeşte suprafaţa şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :