Statistics:
Visits: 806 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sparanghel cu sos Minodora
Q: | Intreaba despre Sparanghel cu sos Minodora |
Ingrediente:
Sparanghel 1,5 kg, unt 100 g, făină 50 g, lapte 300 ml, smantană 200 g, ouă 4 buc, lămaie 75 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul de partea fibroasă, se spală în mai multe ape, se leagă mănunchiuri de cate 10 fire, se retează cozile la aceeaşi lungime şi se fierb în apă cu sare la un foc domol timp de 30 min. Se scurge, se taie aţele şi se aşază pe un platou. Se încălzeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte fără a se rumeni. Se stinge cu lapte, se amestecă bine şi se fierbe 15 min. la un foc domol. Se adaugă smantană amestecată cu gălbenuşurile de ou şi zeama de lămaie şi se mai dau cateva clocote. Se condimentează sosul cu sare şi piper, se pune într-o sosieră şi se serveşte la fiecare porţie de sparanghel.
Sparanghel 1,5 kg, unt 100 g, făină 50 g, lapte 300 ml, smantană 200 g, ouă 4 buc, lămaie 75 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul de partea fibroasă, se spală în mai multe ape, se leagă mănunchiuri de cate 10 fire, se retează cozile la aceeaşi lungime şi se fierb în apă cu sare la un foc domol timp de 30 min. Se scurge, se taie aţele şi se aşază pe un platou. Se încălzeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte fără a se rumeni. Se stinge cu lapte, se amestecă bine şi se fierbe 15 min. la un foc domol. Se adaugă smantană amestecată cu gălbenuşurile de ou şi zeama de lămaie şi se mai dau cateva clocote. Se condimentează sosul cu sare şi piper, se pune într-o sosieră şi se serveşte la fiecare porţie de sparanghel.
Tag-uri: sparanghel, smantana, faina, unt, sare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :