Statistics:
Visits: 915 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sparanghel cu sos olandez
Q: | Intreaba despre Sparanghel cu sos olandez |
Ingrediente:
Sparanghel 1,5 kg., unt 300 g, ouă 6 buc, lămaie 100 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul de partea fibroasă, se spală în mai multe ape, se leagă în mănunchiuri de cate 10 fire, se taie apoi cozile la aceeaşi lungime şi se fierbe în apă cu sare timp de 30 min. Se scurg, se taie aţele şi se aşează pe un platou. Se pun gălbenuşurile într-o cratiţă, se adaugă puţină apă şi se bat cu telul pană ce se omogenizează. Se topeşte untul într-o caselotă, avand grijă să se înlăture spuma şi zerul. Se toarnă untul peste gălbenuşuri, puţin cate puţin, amestecandu-se tot timpul cu telul. La sfarşit se adaugă zeama de lămaie, sare şi piper. Se strecoară printr-o etamină, se pune într-o sosieră şi se serveşte la fiecare porţie de sparanghel.
Sparanghel 1,5 kg., unt 300 g, ouă 6 buc, lămaie 100 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul de partea fibroasă, se spală în mai multe ape, se leagă în mănunchiuri de cate 10 fire, se taie apoi cozile la aceeaşi lungime şi se fierbe în apă cu sare timp de 30 min. Se scurg, se taie aţele şi se aşează pe un platou. Se pun gălbenuşurile într-o cratiţă, se adaugă puţină apă şi se bat cu telul pană ce se omogenizează. Se topeşte untul într-o caselotă, avand grijă să se înlăture spuma şi zerul. Se toarnă untul peste gălbenuşuri, puţin cate puţin, amestecandu-se tot timpul cu telul. La sfarşit se adaugă zeama de lămaie, sare şi piper. Se strecoară printr-o etamină, se pune într-o sosieră şi se serveşte la fiecare porţie de sparanghel.
Tag-uri: sparanghel, unt, oua, piper |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :