Statistics:
Visits: 817 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos suprem cu supa de pasare
Q: | Intreaba despre Sos suprem cu supa de pasare |
Ingrediente:
Pentru 500 g sos: 50 g unt, 300 ml supă de pasăre, 100 g frişca sau smantană, 2-3 gălbenuşuri, praf de nucşoară, piper, sare.
Mod de preparare:
Se încălzeşte untul într-un vas, se adaugă făina şi se amestecă pană se îngălbeneşte uşor, se stinge cu supă de pasăre şi se lasă să fiarbă puţin. Se ia vasul la o parte de pe foc, se adaugă frişca sau smantană încălzită bine şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate în prealabil cu puţin sos. Se adaugă în sos, după gust, piper, nucşoară şi sare. După ce sosul este gata, jiu se mai lasă pe foc şi nu la temeperatură mare, ca să nu se taie.
Inainte de a se servi la masă, în sos se poate adăuga şi zeamă de lămaie.
Se serveşte la cele mai fine preparate de pasăre, peşte, legume (anghinare, conopidă sparanghel, morcovi), orez, făinoase, după cum se va indica la respectivele reţete.
Pentru 500 g sos: 50 g unt, 300 ml supă de pasăre, 100 g frişca sau smantană, 2-3 gălbenuşuri, praf de nucşoară, piper, sare.
Mod de preparare:
Se încălzeşte untul într-un vas, se adaugă făina şi se amestecă pană se îngălbeneşte uşor, se stinge cu supă de pasăre şi se lasă să fiarbă puţin. Se ia vasul la o parte de pe foc, se adaugă frişca sau smantană încălzită bine şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate în prealabil cu puţin sos. Se adaugă în sos, după gust, piper, nucşoară şi sare. După ce sosul este gata, jiu se mai lasă pe foc şi nu la temeperatură mare, ca să nu se taie.
Inainte de a se servi la masă, în sos se poate adăuga şi zeamă de lămaie.
Se serveşte la cele mai fine preparate de pasăre, peşte, legume (anghinare, conopidă sparanghel, morcovi), orez, făinoase, după cum se va indica la respectivele reţete.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :