FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 989
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sos de ciuperci uscate

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sos de ciuperci uscate

 Q:   Intreaba despre Sos de ciuperci uscate       
Sos de ciuperci uscateIngrediente:

30- 40 g ciuperci uscate, 50 g unt, 20 g făină, 1 ceapă, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 foaie de dafin, sare, pătrunjel verde.

Mod de preparare:


Se spală ciupercile în apă rece de cateva ori şi se lasă să se înmoaie 1 oră, după care se fierb în 800 ml apă; se adaugă ceapa crestată, rădăcina de pătrunjel, foaia de dafin, puţină sare şi se fierb acoperit, la foc potrivit, pană scade lichidul la jumătate. Apoi, se scoate rădăcina de pătrunjel şi ceapa şi se strecoară. Zeama se întrebuinţează la prepararea sosului. Făina se căleşte cu unt şi cand s-a rumenit puţin se stinge cu zeama de ciuperci şi se lasă să fiarbă. Dacă sosul are cocoloaşe, se strecoară, apoi se adaugă ciupercile tocate, piper pisat, sare, după gust şi se mai lasă să fiarbă pană scade zeama pentru a rămane sosul potrivit de legat (de gros).
Sosul de ciuperci se serveşte la crochete, chifteluţe de cartofi, orez etc.


Tag-uri: ciuperci, sos, ceapa, dafin



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :