Statistics:
Visits: 903 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de ciuperci
Q: | Intreaba despre Bors de ciuperci |
Ingrediente
100 g ciuperci uscate sau 400 g ciuperci proaspete, 100 g ceapă, 80 ml ulei, 1 rădăcină de pătrunjel, 50 g făină, 1 foaie de dafin, 1 legătură de pătrunjel verde, 1/4 căpăţană usturoi, 400 g cartofi, sare, piper, 1/4 I borş de tăraţe.
Mod de prepapare
Se spală în cateva ape ciupercile (cele uscate se ţin o oră în apă călduţă), după care se pun la fiert. (Apa în care s-au înmuiat ciupercile se toarnă în borş). Cartofii curăţaţi se taie în cubuleţe, iar o ceapă şi rădăcina de pătrunjel se crestează în lungime şi se pun la fiert cu 2,500 I de apă caldă şi cu puţină sare. Cînd totul este fiert, se adaugă ceapa tăiată mărunt, călită în ulei împreună cu făina şi stinsă cu zeamă în care au fiert le gumele. Se adaugă ciupercile, fierte şi tăiate potrivit, împreună cu apa în care au fiert. (Dacă ciupercile sunt proaspete, ele se curăţă, se spală bine, se taie mărunt şi se călesc cu 30 ml ulei, pană ce scade complet zeama pe care o lasă). Se potriveşte de sare, se adaugă borşul de tăraţe, după gust, şi se mai dă o dată în fiert. Apoi se scot ceapa întreagă şi rădăcina de pătrunjel, se presară borşul cu pătrunjel verde şi, după gust, se poate adăuga puţin usturoi pisat şi piper.
100 g ciuperci uscate sau 400 g ciuperci proaspete, 100 g ceapă, 80 ml ulei, 1 rădăcină de pătrunjel, 50 g făină, 1 foaie de dafin, 1 legătură de pătrunjel verde, 1/4 căpăţană usturoi, 400 g cartofi, sare, piper, 1/4 I borş de tăraţe.
Mod de prepapare
Se spală în cateva ape ciupercile (cele uscate se ţin o oră în apă călduţă), după care se pun la fiert. (Apa în care s-au înmuiat ciupercile se toarnă în borş). Cartofii curăţaţi se taie în cubuleţe, iar o ceapă şi rădăcina de pătrunjel se crestează în lungime şi se pun la fiert cu 2,500 I de apă caldă şi cu puţină sare. Cînd totul este fiert, se adaugă ceapa tăiată mărunt, călită în ulei împreună cu făina şi stinsă cu zeamă în care au fiert le gumele. Se adaugă ciupercile, fierte şi tăiate potrivit, împreună cu apa în care au fiert. (Dacă ciupercile sunt proaspete, ele se curăţă, se spală bine, se taie mărunt şi se călesc cu 30 ml ulei, pană ce scade complet zeama pe care o lasă). Se potriveşte de sare, se adaugă borşul de tăraţe, după gust, şi se mai dă o dată în fiert. Apoi se scot ceapa întreagă şi rădăcina de pătrunjel, se presară borşul cu pătrunjel verde şi, după gust, se poate adăuga puţin usturoi pisat şi piper.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :