Statistics:
Visits: 2,414 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Slanina cruda sarata
Q: | Intreaba despre Slanina cruda sarata |
Slanina cruda, proaspata si cat mai groasa, se taie in fasii inguste si lungi, se freaca bine cu sare alba si se pune intr-un vas in care se aseaza in prealabil la fund sipci de lemn.
Bucatile de slanina se aseaza cat mai strans una peste alta, astfel ca intre ele, pe cat posibil, sa nu ramana spatii goale; deasupra se pune o scandura curata pe care se aseaza o greutate, dupa care se acopera bine vasul.
Dupa 10 zile se scot bucatile de slanina din vas, se freaca din nou bine cu sare si se pun in acelasi vas, asezandu-se in ordinea inversa. Se pastreaza astfel la loc racoros 8—10 zile.
Daca bucatile de slanina sunt asezate strans, presarate bine cu sare si puse la loc racoros si uscat, ele pot fi pastrate ani de zile. Prea multa sare nu strica cu nimic slaninii, intrucat ea nu absoarbe decat o anumita cantitate de sare, pastrandu-se bine, fara sa prinda mucegai si ramanand tot timpul gustoasa.
Se consuma ca slanina frageda.
Bucatile de slanina se aseaza cat mai strans una peste alta, astfel ca intre ele, pe cat posibil, sa nu ramana spatii goale; deasupra se pune o scandura curata pe care se aseaza o greutate, dupa care se acopera bine vasul.
Dupa 10 zile se scot bucatile de slanina din vas, se freaca din nou bine cu sare si se pun in acelasi vas, asezandu-se in ordinea inversa. Se pastreaza astfel la loc racoros 8—10 zile.
Daca bucatile de slanina sunt asezate strans, presarate bine cu sare si puse la loc racoros si uscat, ele pot fi pastrate ani de zile. Prea multa sare nu strica cu nimic slaninii, intrucat ea nu absoarbe decat o anumita cantitate de sare, pastrandu-se bine, fara sa prinda mucegai si ramanand tot timpul gustoasa.
Se consuma ca slanina frageda.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :