Statistics:
Visits: 1,156 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Lebarvurst I
Q: | Intreaba despre Lebarvurst I |
Ingrediente
1 Kg ficat de porc, 500 g slanina proaspata, 300 g franzela (de 2-3 zile), 200 g ceapa, 4 oua, sare, piper pisat, nucsoara rasa, mate subtiri.
Mod de preparare
Ficatul se curata de pielita, de vine si se taie in bucati, slanina la fel, iar ceapa se taie marunt si se caleste putin in untura sau cu o parte din slanina. Se inmoaie franzela in apa rece si se stoarce.
Dupa aceea se trece totul de 2—3 ori prin masina de tocat. La tocatura se adauga ouale, piper pisat, nucsoara rasa si sare, toate dupa gust. Compozitia se framanta bine si cu ea se umplu matele.
Matele umplute si legate la capete se pun in apa calduta si se fierb lent 40—60 min. In timpul fierberii se inteapa lebarvurstii cu un ac si daca sunt gata fierti se scot in alt vas cu apa rece, unde se tin timp de 30 min, dupa care se sterg si se tin la rece. (in loc de nucsoara se pot adauga in compozitie ienibahar pisat sau cuisoare).
Acest fel de lebarvursti nu se pot pastra un timp mai indelungat.
1 Kg ficat de porc, 500 g slanina proaspata, 300 g franzela (de 2-3 zile), 200 g ceapa, 4 oua, sare, piper pisat, nucsoara rasa, mate subtiri.
Mod de preparare
Ficatul se curata de pielita, de vine si se taie in bucati, slanina la fel, iar ceapa se taie marunt si se caleste putin in untura sau cu o parte din slanina. Se inmoaie franzela in apa rece si se stoarce.
Dupa aceea se trece totul de 2—3 ori prin masina de tocat. La tocatura se adauga ouale, piper pisat, nucsoara rasa si sare, toate dupa gust. Compozitia se framanta bine si cu ea se umplu matele.
Matele umplute si legate la capete se pun in apa calduta si se fierb lent 40—60 min. In timpul fierberii se inteapa lebarvurstii cu un ac si daca sunt gata fierti se scot in alt vas cu apa rece, unde se tin timp de 30 min, dupa care se sterg si se tin la rece. (in loc de nucsoara se pot adauga in compozitie ienibahar pisat sau cuisoare).
Acest fel de lebarvursti nu se pot pastra un timp mai indelungat.
Tag-uri: lebarvurst, ficat, porc |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :