Statistics:
Visits: 2,314 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Conservarea conopidei
Q: | Intreaba despre Conservarea conopidei |
Conopida se alege proaspata, alba, fara pete si bine indesata. Se desface in buchetele, se curata de frunzulitele si se taie cotoarele. Deoarece conopida are uneori viermisori, se introduc buchetelele in apa rece si sarata, unde se lasa jumatate de ora.
Se scot, se spala bine in doua-trei ape si se aseaza pe o sita sa se scurga de apa, dupa care se oparesc in apa sarata, unde se lasa 5—6 minute. Se scoate conopida, se scurge din nou bine de apa, apoi se aseaza in borcane si se toarna pe deasupra apa in care au fost oparite.
Se sterg borcanele, se inchid ermetic, apoi se sterilizeaza procedand ca si la fasolea tucara, timp de 25—30 minute de cand apa incepe sa clocoteasca, iar a doua sterilizare se face numai 10—12 minute.
Se scot, se spala bine in doua-trei ape si se aseaza pe o sita sa se scurga de apa, dupa care se oparesc in apa sarata, unde se lasa 5—6 minute. Se scoate conopida, se scurge din nou bine de apa, apoi se aseaza in borcane si se toarna pe deasupra apa in care au fost oparite.
Se sterg borcanele, se inchid ermetic, apoi se sterilizeaza procedand ca si la fasolea tucara, timp de 25—30 minute de cand apa incepe sa clocoteasca, iar a doua sterilizare se face numai 10—12 minute.
Tag-uri: conservare, conopida, apa sarata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :