FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,391
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Scoici prajite

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Scoici prajite

 Q:   Intreaba despre Scoici prajite       
Scoici prajiteIngrediente:

40-50 scoici, 200 g făină, 2-3 ouă, 100 ml ulei, 1 ceaşcă de lapte sau sifon, sare, 1 lămaie şi eventual unt

Mod de preparare:

Se aleg numai scoici vii. Se ciocăneşte în valve (capace) şi dacă acestea se mişcă şi se închid imediat, scoica este vie.
Scoicile nu se ţin în apă, ci se spală cate una şi numai cele vii se pun la fiert, într-o cratiţă, cu 2-3 pahare de apă, care se acoperă cu un capac. Cand încep să se deschidă valvele, se ia cratiţa de pe foc şi se scoate carnea dintre valve, după care se dă prin aluatul pregătit astfel: se freacă gălbenuşurile cu puţină sare, piper, apoi se adaugă făina, ulei şi se dizolvă cu lapte sau cu sifon (atat lichid ca să iasă un aluat ca o smântâna groasă), iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă.
Scoicile (carnea) se dau prin aluat în momentul care s-a încins uleiul în tigaie şi se prăjesc pană se rumenesc puţin. Se servesc stropite cu unt topit şi cu zeamă de lămaie.


Tag-uri: scoici, faina, oua, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 10 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :