Statistics:
Visits: 1,382 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Scoici prajite
Q: | Intreaba despre Scoici prajite |
Ingrediente:
40-50 scoici, 200 g făină, 2-3 ouă, 100 ml ulei, 1 ceaşcă de lapte sau sifon, sare, 1 lămaie şi eventual unt
Mod de preparare:
Se aleg numai scoici vii. Se ciocăneşte în valve (capace) şi dacă acestea se mişcă şi se închid imediat, scoica este vie.
Scoicile nu se ţin în apă, ci se spală cate una şi numai cele vii se pun la fiert, într-o cratiţă, cu 2-3 pahare de apă, care se acoperă cu un capac. Cand încep să se deschidă valvele, se ia cratiţa de pe foc şi se scoate carnea dintre valve, după care se dă prin aluatul pregătit astfel: se freacă gălbenuşurile cu puţină sare, piper, apoi se adaugă făina, ulei şi se dizolvă cu lapte sau cu sifon (atat lichid ca să iasă un aluat ca o smântâna groasă), iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă.
Scoicile (carnea) se dau prin aluat în momentul care s-a încins uleiul în tigaie şi se prăjesc pană se rumenesc puţin. Se servesc stropite cu unt topit şi cu zeamă de lămaie.
40-50 scoici, 200 g făină, 2-3 ouă, 100 ml ulei, 1 ceaşcă de lapte sau sifon, sare, 1 lămaie şi eventual unt
Mod de preparare:
Se aleg numai scoici vii. Se ciocăneşte în valve (capace) şi dacă acestea se mişcă şi se închid imediat, scoica este vie.
Scoicile nu se ţin în apă, ci se spală cate una şi numai cele vii se pun la fiert, într-o cratiţă, cu 2-3 pahare de apă, care se acoperă cu un capac. Cand încep să se deschidă valvele, se ia cratiţa de pe foc şi se scoate carnea dintre valve, după care se dă prin aluatul pregătit astfel: se freacă gălbenuşurile cu puţină sare, piper, apoi se adaugă făina, ulei şi se dizolvă cu lapte sau cu sifon (atat lichid ca să iasă un aluat ca o smântâna groasă), iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă.
Scoicile (carnea) se dau prin aluat în momentul care s-a încins uleiul în tigaie şi se prăjesc pană se rumenesc puţin. Se servesc stropite cu unt topit şi cu zeamă de lămaie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :