Statistics:
Visits: 1,378 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Clatite umplute cu carne
Q: | Intreaba despre Clatite umplute cu carne |
Ingrediente
Pentru clatite: 400 g faina, 2-3 oua, 1/2 L lapte.
Pentru umplutura: 500 g carne macra, 2-3 cepe, 1-2 oua, 100 g untura, piper, sare, 1 legatura de verdeata, ulei pentru prajirea foilor.
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron, se adauga 2—3 oua, putina sare si se amesteca subtiindu-se cu lapte caldut, pana ce compozitia devine ca o smantana groasa.
Se pune la infierbantat bine o tigaie cu putin ulei (o lingurita), se toarna deasupra cam 50—60 g coca, miscandu-se tigaia ca sa se intinda coca pe toata suprafata tigaii. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, se intoarce foaia pe partea cealalta. Foile prajite se umplu cu compozitia de carne pregatita intre timp.
(Carnea se curata de vine, se spala, se taie in bucati si se trec e prin masina de tocat. Intr-o tigaie cu untura se caleste ceapa taiata marunt si cand s-a calit putin se adauga carnea tocata si impreuna se mai calesc 20—25 min, dupa care se lasa sa se raceasca si apoi se da din nou prin masina de tocat. Se potriveste de sare, piper pisat, se adauga ouale, verdeata taiata foarte marunt, se amesteca si se umplu foile de clatite).
Clatitele umplute se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa, se stropesc cu unt si se introduc in cuptor sa se rumeneasca putin. Se servesc cu sos de rosii sau cu smantana pe deasupra.
Pentru clatite: 400 g faina, 2-3 oua, 1/2 L lapte.
Pentru umplutura: 500 g carne macra, 2-3 cepe, 1-2 oua, 100 g untura, piper, sare, 1 legatura de verdeata, ulei pentru prajirea foilor.
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron, se adauga 2—3 oua, putina sare si se amesteca subtiindu-se cu lapte caldut, pana ce compozitia devine ca o smantana groasa.
Se pune la infierbantat bine o tigaie cu putin ulei (o lingurita), se toarna deasupra cam 50—60 g coca, miscandu-se tigaia ca sa se intinda coca pe toata suprafata tigaii. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, se intoarce foaia pe partea cealalta. Foile prajite se umplu cu compozitia de carne pregatita intre timp.
(Carnea se curata de vine, se spala, se taie in bucati si se trec e prin masina de tocat. Intr-o tigaie cu untura se caleste ceapa taiata marunt si cand s-a calit putin se adauga carnea tocata si impreuna se mai calesc 20—25 min, dupa care se lasa sa se raceasca si apoi se da din nou prin masina de tocat. Se potriveste de sare, piper pisat, se adauga ouale, verdeata taiata foarte marunt, se amesteca si se umplu foile de clatite).
Clatitele umplute se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa, se stropesc cu unt si se introduc in cuptor sa se rumeneasca putin. Se servesc cu sos de rosii sau cu smantana pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :